Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Segítsen véleményével egy beltéri navigációs rendszer fejlesztésében

Vak- vagy gyengénlátó emberként sokszor családtagok, ismerősök vagy idegenek segítségét kell kérnie, hogy egy bevásárlóközpont forgatagában megtalálja az üzletet, ahova igyekszik? Akkor is kérdezősködnie kell, ha egy rendelőintézetben, a vizsgálatra várakozva tudni szeretné, hogy tényleg jó helyen van-e? Diákként is megtapasztalta, hogy nem egyszerű az egyetemen, főiskolán eljutni abba az előadóterembe, ahol egy fontos dolgozat miatt mindenképpen időben ott kell lennie?

Olyan mindennapi nehézségek ezek, amelyekkel gyakran vagy kevésbé gyakran, de minden vak vagy gyengénlátó ember találkozik. Ön is gondolt már arra, hogy az ugrásszerűen fejlődő kültéri navigációs rendszerek mellett miért nem fejlesztenek olyan szoftvert, amely a beltéri tájékozódást segíti?

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem valamint osztrák, portugál, spanyol és angol partnereink egy olyan beltéri navigációs rendszer megalkotásán dolgoznak, amelynek használatával megszűnhetnek az előbb felsorolt tájékozódási nehézségek. A fejlesztésben résztvevő magyar és külföldi szakemberek tudásuk legjavát adják ahhoz, hogy létrejöhessen az a beltéri navigációs rendszer, amely Ön mellett az Európában élő mintegy 30 millió vak és gyengénlátó ember számára megkönnyítheti az épületeken vagy például a nagy állomásokon belüli eligazodást. Ahhoz, hogy a tervezett szoftver mindenben megfeleljen az érintettek elvárásainak, nélkülözhetetlen, hogy a vak és gyengénlátó emberek maguk határozzák meg, mire van szükségük, hogyan lehetne leginkább megkönnyíteni számukra a beltéri tájékozódást.

Ha Ön is úgy gondolja, hogy hiánypótló kezdeményezés egy, a vak és gyengénlátó emberek önálló közlekedését segítő, a jelenleg is jól működő mobiltechnikákra alapozó beltéri navigációs szoftver, kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!

A kérdőívet ezen a hivatkozáson éri el.

Hálásan köszönjük, ha a kérdőív kitöltésével megosztja velünk véleményét, tapasztalatait.

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse ügyfélszolgálatos munkatársunkat, Molnár Ákost a e-mail címen!

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére