Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2022 október 14-én megjelent sajtóközleményünk.

„LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREK NEMZETKÖZI NAPJA – MODERN ESZKÖZÖK A MINDENNAPOKBAN

1988 óta október 15-én ünneplik a látássérült emberek nemzetközi napját, Magyarországon röviden ezt csak a fehér bot napjaként emlegetik. Azonban mára egyre inkább túlhaladottá vált ezt a közlekedésben használt eszközt kiemelni a látássérült emberek számtalan segédeszköze közül. Szuhaj Mihály, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (Infoalap) kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy nemhiába emlékeztettek évről-évre a látássérült emberek speciális helyzetére, ma jóval nagyobb figyelem övezi őket, mint régebben, amihez maguk a vak és gyengénlátó szakemberek is jelentősen hozzájárultak.

– Szervezetünk, melyben a munkavállalók legnagyobb része az érintett szegmensbe tartozik, mindig is igyekezett csökkenteni azt a szakadékot, amely a súlyos látásproblémával küzdők és az ép látásúak lehetőségei között húzódik. Mégpedig elsődlegesen a digitalizáció segítségével, amely részint a segítő szoftverek, másrészt a digitális nagyító és felolvasó készülékek elterjedéséhez járult hozzá. Ez a fejlődés hazánkban is robbanásszerű volt, és mára odáig jutott, hogy számítógéppel nagyon sokféle munkakört el tudnak látni a látássérült emberek. Az Európai Unióban idén egységesen bevezetett új minősítő rendszer (MDR)  pedig arra is biztosítékot jelent, hogy csak a legmegbízhatóbb segédeszközök kerüljenek az érintettek kezébe. Az Infoalap által magyar nyelven elérhetővé tett minden eszköz megfelel ezen követelménynek.”

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére