Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Nemzetközi képernyőolvasó program használati felmérés

A WebAIM (Web Accessibility In Mind) logójaA WebAIM (Web Accessibility In Mind) 2008 óta rendszeresen, egy-két évente elérhetővé teszi a kérdőívét a képernyőolvasó programokat használók számára. A most megjelent, idei kérdőívvel már kilencedik alkalommal kívánják felmérni a képernyőolvasó szoftvereket használók szokásait, tapasztalatait.

A felmérés elsődleges célja az ezen a területen megfigyelhető trendekkel és változásokkal kapcsolatos adatok összegyűjtése. A felmérésben kiemelt szerepet kap a webes akadálymentesség, azaz annak feltérképezése, hogy a felhasználók mennyire ítélik hozzáférhetőnek a mai internetes honlapokat.

A kérdőív kitöltése teljesen anonim módon történik, csupán a kitöltéskor használt böngésző és operációs rendszer verziója kerül rögzítésre. A kitöltési folyamat néhány percet vesz igénybe, és nagyban elősegítheti a jövőben a fejlesztők munkáját, akik ezáltal naprakész információkhoz jutnak a képernyőolvasó-használati szokásokról.

Az alábbi hivatkozáson elérhető angol nyelvű kérdőív június 15-ig tölthető ki:
https://webaim.org/projects/screenreadersurvey9/

Amennyiben gondot okozna az angol nyelvű kérdések és feleletválasztós lehetőségek megértése, akkor a böngésző programokban elérhető online fordító szolgáltatások segítségével a kérdőív könnyen magyar nyelvűre alakítható.

Az Infoalap a JAWS felhasználókat, különösen az ország licencben részt vevőket, arra bíztatja, hogy ha tehetik, vegyenek részt ebben a felmérésben és osszák meg tapasztalataikat! Előre is köszönjük aktivitásukat!

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére