Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

ClearView C

ClearView C One

A ClearView C One egy asztali elektronikus videónagyító, mely segítséget nyújt az olvasáshoz, a képek megnézéséhez, a munkavégzéshez. A ClearView C One nagyítja és kiemeli a szöveget, a tárgyakat és a képeket, lehetővé teszi, hogy azokat az igényeinek megfelelő magas kontrasztú színkombinációban és fényerővel jelenítse meg. Egyszerűen használható otthon, a munkahelyen és az iskolában is.

A ClearView C  One olyan egyedi, ergonomikus, moduláris kialakítású, egyszerűen kezelhető eszköz, ami kényelmes olvasást és maximális munkaterületet biztosít. A jó minőségű olvasóasztal lehetővé teszi a szöveg és a tárgyak zavartalan mozgatását a kamera előtt. A beépített, felhasználóbarát vezérlőpad az alapvető és a speciális működési módok közötti váltást is lehetővé teszi. A ClearView C One kialakítása nem csak kényelmes olvasási pozíciót biztosít, hanem beleilleszkedik az otthoni környezetbe is.

Műszaki adatok

Fókusz                                                      Automatikus beállás

Nagyítás                                                   2,4X – 27X 21,5 colos képernyőn

Kiegészítés                                              6X – 55X

Felbontás                                                 1920×1080 képpont

Elfoglalt alapterület                                 42 x 51 cm (kompakt beállítás)

                                                                  42 x 62 cm (komfort beállítás)

Olvasóasztal                                            42 x 32 cm (kompakt beállítás)

                                                                  42 x 42 cm (komfort beállítás)

Áramellátás                                             Integrált 110 – 240V váltóáram

Hálózati frekvencia                                 50–60 Hz

 

ClearView Speech

A ClearView Speech egy olyan felolvasóval kombinált asztali elektronikus videonagyító (Olvasó TV), mely már biztosítja a felhasználók számára a felolvastatás lehetőségét is. Ideális segédeszköz azoknak a gyengénlátó felhasználóknak, akik maximálisan ki akarják használni látásmaradványukat, viszont amikor szemük elfárad, az olvasás helyett szívesen választják a beszédfunkcióval történő szöveg-felolvastatást. A készülék használata azok számára is gyorsan megtanulható, akik korábban nem dolgoztak ezzel vagy hasonló segédeszközzel. A gombokat jól kivehető színjelzés valamint tapintás segítségével is megkülönböztethetjük. Egy szöveg felolvastatása csupán néhány lépésből áll. Választhatunk, hogy a szövegnek melyik részét szeretnénk kinagyítani és felolvastatni. A számmal és színnel történő jelzések megkönnyítik a tájékozódást a képernyőn a szövegnek a már elolvasott és a még nem olvasott részei között. Igényeink szerint beállíthatjuk, hogy milyen háttérben és milyen színben jelenjen meg a szöveg, váltogathatjuk a felolvasás hangerejét és beszédtempóját is. A felolvastatott szöveg több formátumban elmenthető. Ez a készülék a legkényelmesebb és legmegbízhatóbb segédeszköz lehet mindenkinek, akinek akár a tanuláshoz, akár a munkája során sokat kell olvasnia, és ehhez szívesen alkalmazza a támogatótechnikák újszerű kombinációját.

ClearView Speech

 

További információért kérjük, forduljon értékesítésünkhöz illetve ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére