Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelentek legújabb kutatási moduljaink

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány a mai napon közzéteszi újonnan megjelenő, ingyenesen elérhető kutatási moduljait, ezúttal összesen hat új és egy frissített modul válik elérhetővé.

Mi is az a kutatási modul?

Közismert, hogy számos, a látássérült embereket is érdeklő weboldal nem akadálymentes, így annak tartalmát, az ott megjelenő cikkeket nehezen találja meg a felhasználó, és emiatt az oldal szolgáltatásait csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudja használni. A probléma kezelésére a Freedom Scientific cég először a JAWS termékében tett elérhetővé egy olyan egységesen kezelhető felületet, amelyen keresztül a felhasználók különböző webes tartalmakban tudnak keresni, és könnyen nyithatják meg a kiválasztott cikkeket. Mindezt anélkül, hogy az adott weboldal felépítését a felhasználóknak ismerniük kellene.

Mivel nyilvántartásunk szerint több ezerre tehető a JAWS és MAGic felhasználók száma hazánkban, ezért nagyon sok vak és gyengénlátó emberhez eljuthat ez a honlapok használatát megkönnyítő lehetőség.

A most publikált újdonságok között mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelőt:

–          Az online videókat kedvelők immáron a Kutatás funkción keresztül kereshetnek videó tartalmakat a YouTube és az Indavideó portálokon.

–          Az online rádiózást kedvelők a MyOnlineRadio modulon keresztül kényelmesen válogathatnak mintegy félszáz rádióadás közül.

–          Egy új modul által gyorsan kereshetőek alkalmazások vagy bármi egyéb tartalom a Google Play Áruházban.

–          Az informatika iránt érdeklődők a PC World és a logout.hu szakmai hírportálok cikkeit olvashatják könnyedén az új modulok segítségével.

–          A fentieken túl pedig frissült a régóta elérhető Mai ige modul, a szövegesen megjelenített tartalom most már egyszerűen meg is hallgatható.

A fenti újdonságokhoz a Kutatási modul kezelő programon keresztül juthat hozzá minden érdeklődő, mely honlapunk Letöltés aloldaláról tölthető le. A szoftver telepítését mindenképp ajánljuk felhasználóinknak, mert így hozzáférhetnek a legfrissebb, illetve a JAWS részét gyárilag nem képező kutatási modulokhoz egyaránt.

További információkért kérjük, forduljanak bizalommal alapítványunk ügyfélszolgálati munkatársához a +36 (1) 273-3188 és a +36 (70) 295-9288 telefonszámon vagy a e-mail címen.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére