Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent az Apple MacOS Ventura és az iOS Safari használatáról szóló tananyag

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány két új, saját fejlesztésű tananyagot jelentetett meg, melyek a macOS Ventura 13 operációs rendszer és az iPhone(iOS) Safari web-böngésző használatát mutatják be.

A Ventura tananyag a látássérült felhasználóknak kíván segítséget nyújtani a macOS rendszer billentyűzet-központú, VoiceOver segédprogrammal történő használatában. A látássérült felhasználó a tananyag alapján beállíthatja és megkezdheti Mac gépe használatát. Kiválaszthatja az íróasztal kinézetét, megtudhatja, hogyan lehet módosítani a legfontosabb beállításokat, megkereshet és használhat alkalmazásokat, megismerheti, hogy milyen alkalmazások vannak előre telepítve a Mac gépen. Ezen kívül elsajátíthatja a macOS rendszerű számítógépek kezdő szintű, mindennapos használatát, pl. a fájlok rendszerezését, a levelek olvasását és írását, a neten történő böngészést, illetve a kapcsolattartási lehetőségeket.

A Safari az Apple által gyártott készülékek alapértelmezett, előre telepített böngészője, megtalálható az iPhone és az iPad eszközökön is. Az iPhone (iOS) Safari tananyag röviden bemutatja, hogy a VoiceOver képernyőolvasó használata mellett hogyan tudja a látássérült ember a Safari böngészőt gesztusvezérelt módon használni.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány elkötelezett abban, hogy az informatikai technológiákat mindenki számára elérhetővé és használhatóvá tegye. A macOS Ventura és az iOS Safari tananyagok kiadása fontos lépés ebbe az irányba, lehetővé téve a látássérült felhasználók számára, hogy még teljesebb mértékben vehessenek részt a digitális világban.

A tananyagok letölthetők HTML és PDF változatban az Infoalap honlap letöltések menüjének Tananyagok oldaláról, illetve a következő hivatkozásokról: 

 

 

 

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére