Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion segítő szoftverek 2024-es kiadása

2023.10.26.

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS képernyőolvasó, a ZoomText képernyőnagyító és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2024-es főverziója. A JAWS legérdekesebb újdonságai ezúttal a webkamerával rendelkezőket, valamint a Braille-kijelzőt használókat érintik. A ZoomText és a Fusion pedig az új alapokra helyezett nagyítómotornak köszönhetően megnövekedett teljesítményt nyújt a felhasználóknak.

A videohívások a munkahelyi, az iskolai és a személyes kapcsolatokban is a kommunikáció szokásos formájává váltak. Mielőtt csatlakozna egy videohíváshoz, érdemes meggyőződnie arról, hogy a beállítások megfelelőek, és a kamera Önre fókuszál. Az új Arc a nézetben funkció figyelmeztet az olyan kulcsfontosságú vizuális részletekre, mint hogy az arca a kép középen helyezkedik-e el, közvetlenül a kamerába néz-e, megfelelő-e a megvilágítás vagy hogy láthatóak-e egyéb tárgyak a háttérben. Az Arc a nézetben funkció aktiválásához nyomja le az INSERT+SZÓKÖZ, F, O rétegelt billentyűparancsot.

A JAWS 2024 Osztott Braille-nézet szolgáltatása hatékony új funkciókat biztosít a Braille-kijelzőt használóknak, beleértve a tartalom ugyanazon Braille-sor különböző pontjairól történő megtekintését, többféle nézettípus segítségével. Amikor egy osztott Braille-nézet aktív, a Braille-kijelző két részre, vagy régióra oszlik. Ezenkívül a két régió között két függőleges vonal jelenik meg a szétválasztás jelzésére. Az Osztott Braille-nézet funkció használata nem korlátozódik egy bizonyos méretű kijelzőre. Egy osztott Braille-nézet kiválasztásához nyomja le az ALT+INSERT+V billentyűkombinációt.

Az ALT+WINDOWS+C billentyűkombinációval mostantól megnyithat egy párbeszédpanelt, ahol gyorsan elérheti a Teams, a Telefon-kapcsolat vagy a Skype bejövő hívásait. Ez lehetővé teszi, hogy anélkül reagáljon egy hívásra, hogy a fókuszt az alkalmazásra kellene helyeznie, majd megkeresnie a megfelelő opciót vagy végrehajtania a megfelelő billentyűparancsot.

A Zökkenőmentes frissítések a szkriptekhez funkció lehetővé teszi, hogy a JAWS normál frissítési ciklusán kívül is frissítésre kerüljenek a szkriptek egyes alkalmazásokhoz. Amikor új szkriptek állnak rendelkezésre, a JAWS automatikusan alkalmazza a frissítéseket a háttérben, a felhasználó beavatkozása nélkül.

Mostantól a JAWS-ban is elérhető az ún. Korai átvételi program, amely lehetővé teszi, hogy előzetesen megnézze a fejlesztés alatt álló új és frissített termékfunkciókat. Ahogy fokozatosan bevezetésre kerülnek a funkciók, Ön értékelheti azokat, és visszajelzést adhat, hogy azzal segítsen a végleges kiadás előtti fejlesztésben.

A ZoomText és a Fusion 2024 az újratervezett nagyítómotornak köszönhetően jelentős sebességnövekedéssel és kisebb erőforrásigénnyel fokozza a felhasználói élményt. A nagyítási újdonságok között található az Invertált egérmutató séma, és az Egyetlen ék kurzorkiemelés. A programok menürendszerét átszabták, leegyszerűsítették. Telepítéskor a ZoomText és a Fusion 2024 automatikusan átveszi a 2023-as főverzió nagyítási beállításait, valamint a Fusion opcionálisan képes a JAWS 2023 beállításait is átmozgatni.

A JAWS és a Fusion 2024 a Liblouis Braille-fordító legfrissebb, 3.27.0 verzióját tartalmazza.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2024.2310 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

A ZoomText 2024.2310 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A Fusion 2024.2310 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Amennyiben a telepítőprogram mégis új licenc szükségességére figyelmeztet, akkor elegendő csupán a program súgó menüjének Licenc almenüjében az Aktiválás frissítése parancsot választaniuk az új főverzió hitelesítéséhez. Akik azonban még nem éltek ezzel a lehetőséggel, és nem vették igénybe az ingyenes licencet, akkor egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion főverziót tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2023. október 26.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére