Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2024 szoftverek májusi frissítése

2024.05.13.

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2024 szoftverek május havi frissítése. A JAWS legfőbb újdonsága, hogy az intelligens képleírások előállítása már alapértelmezetten a mesterséges intelligencia segítségével történik, és a felhasználók még kérdéseket is feltehetnek a képek tartalmával kapcsolatosan. A ZoomTextben újdonság az Egyetlen asztal mód több monitor használata esetén.

A JAWS mostantól nem csupán kísérleti jelleggel alkalmazza a mesterséges intelligencia alapú képfelismerést, így az kikerült az ún. Korai átvételi programból. Ez azt jelenti, hogy széles körben, minden felhasználó számára ez az új funkcionalitás válik alapértelmezéssé. Az Intelligens képfelismeréshez alkalmazható parancsok áttekinthetők az INSERT+SZÓKÖZ, P, majd KÉRDŐJEL rétegelt billentyűparancs lenyomására megjelenő súgóablakban.

További újítás, hogy a felhasználó most már közvetlen interakcióba is léphet a mesterséges intelligenciával, és kérdéseket tehet fel a felismertetett kép tartalmáról, hogy jobban megismerhesse az őt érdeklő részleteket. A feltett kérdésekre érkező gépi válaszokat a JAWS automatikusan fel is olvassa.

A hagyományos, régi típusú Intelligens képfelismerés továbbra is elérhető, ha a felhasználó a CTRL billentyűt is lenyomja a megfelelő billentyűparanccsal együtt.

A JAWS mostantól az emoji szimbólumok leírását megjeleníti a Braille-kijelzőkön is. Így ezek a beszédtámogatáshoz hasonlóan észlelhetővé válnak Braille-ban is. Az Osztott Braille funkció mostantól támogatja az ALVA BC sorozatú Braille-kijelzőket is.

Webböngészéskor javult a különböző listamezők, listák és adattáblák felolvasása.

A teljesítményt érintő fejlesztések eredményeként a JAWS gyorsabban indul és működik, és a Windows bejelentkezési képernyőjén is megbízhatóbban indul el. Egyes alkalmazások használata is gördülékenyebbé vált, mint amilyen például az Outlook.

Javult a PDF űrlapok navigálhatósága az Adobe Acrobat Reader DC programban. Megfelelően működik a WhatsApp üzenetküldő alkalmazásban az ALT+X billentyűkombinációval elérhető fájlküldési funkció.

A JAWS és a Fusion által használt Liblouis Braille-fordító frissítésre került a legújabb, 3.29.0 verzióra.

A ZoomTextben a többmonitoros felhasználást egy újdonság segíti. Az Egyetlen asztal mód a Windows asztalt (az összes ikont, tálcaelemet és megnyitott alkalmazást) a fő képernyőre tömöríti, amelyet a ZoomText nagyít, miközben a másodlagos képernyőn nagyítás nélküli (1x) nézetet biztosít az asztalról.

A ZoomText és a Fusion bezárásához bevezetésre került egy új billentyűparancs, a CAPS LOCK+F4.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2024.2405 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

A ZoomText 2024.2405 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A Fusion 2024.2405 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az az érvényességi periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver frissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2024. május 13.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére