Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2023 szoftverek februári frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2023 szoftverek február havi frissítése. A JAWS-ban újdonságként megjelent a WhatsApp asztali alkalmazás támogatása, és tovább bővült az Értesítési előzmények funkcionalitása. A ZoomText is több új, hasznos lehetőséget kínál.

A JAWS mostantól beépített szkriptekkel támogatja a népszerű WhatsApp üzenetküldő alkalmazást. Ez a támogatás a WhatsApp asztali alkalmazásra vonatkozik, amely elérhető a Microsoft Store-ból Windows 10 és újabb rendszereken. A JAWS többek között képes automatikusan felolvasni a beérkező üzeneteket, és egy hangot is le tud játszani, amikor a partner éppen gépel. Az elérhető funkciókról és billentyűparancsokról a JAWS INSERT+H súgója bővebb tájékoztatást ad.

A JAWS értesítési előzményeiben már igény szerint átrendezhetőek a felhasználó által létrehozott szabályok. A szabályok sorrendjének megváltoztatása akkor lehet különösen hasznos, hogy ha ugyanazon értesítéshez több szabály is hozzá van rendelve.

Számos alkalmazás támogatása fejlődött: PowerPoint, Outlook, Teams, Google Dokumentumok, Google Táblázatok, LibreOffice Calc, Visual Studio Code, Citrix.

A JAWS és a Fusion ismét a legfrissebb  Braille-fordító rendszert használja.

A Valódi középpont követése egy új igazítási és követési funkció a Zoomtextben és a Fusion-ben. Miközben mozgatja az egeret, beírja a szöveget, és navigál a menükben, párbeszédpaneleken és egyéb programvezérlőkben, a nagyítási ablak automatikusan gördül, hogy a fókusz látható maradjon. A valódi középpont követésével a fókusz mindig a képernyő közepén marad.

A JAWS után immár a Zoomtextben is van arra lehetőség, hogy a felolvasás eleje ne maradjon le Bluetooth fejhallgató használata esetén. Ez elsősorban azoknál a Bluetooth fejhallgatóknál fontos, amelyek bejövő audio jel hiányában egy idő után energiatakarékos üzemmódba váltanak át. Ekkor az újbóli beszéd során előfordulhat, hogy az első néhány karakter felolvasása nem hallható. Ezt hivatott kiküszöbölni ez a funkció.

Frissítésre került az FSDN, a szoftverfejlesztő cég programozóknak szánt információs oldala. A JAWS-szkriptek segítségével növelni lehet a különböző alkalmazások képernyőolvasó szoftverrel való kompatibilitását. A Freedom Scientific Developer Network (FSDN) egy szkriptelési kézikönyv, amely dokumentálja a JAWS programban található összes szkriptet és beépített függvényt, valamint új témaköröket tartalmaz a ZoomText szkriptekkel kapcsolatban.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2023.2302 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A ZoomText 2023.2302 letöltési hivatkozásai:

 

 

A Fusion 2023.2302 letöltési hivatkozásai:

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2023. február 15.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére