Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2021 szoftverek januári frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2021 szoftverek január havi, első frissítése. Ismét fejlődött az irodai szoftvercsomagok, web böngészők és egyéb alkalmazások támogatása, valamint több újdonság is elérhetővé vált, amelyek még hasznosabb segítőtárssá teszik ezen szoftvereket.

A JAWS és a Fusion egy új, Hangerő nevezetű billentyűparancs réteget biztosít a JAWS és a rendszer hangerejének külön-külön történő, gyors változtatásához. Az új réteg az INSERT+SZÓKÖZ, V billentyűparanccsal aktiválható, ami után a J billentyűvel a JAWS, az S billentyűvel pedig a rendszer hangereje választható ki módosításra. A tényleges hangerő változtatás a nyíl billentyűkkel, valamint a Page Up és Page Down billentyűkkel lehetséges. Ebből adódóan, mostantól a Braille-megjelenítő és a Szövegmegjelenítő az INSERT+SZÓKÖZ, B rétegelt billentyűparanccsal érhető el.

A JAWS és a Fusion mostantól lehetővé teszi a Microsoft Word natív matematikai tartalmainak felolvasását is. Ennek köszönhetően már nem csupán a MathType kiegészítővel létrehozott matematikai képletek, egyenletek olvastathatóak fel, hanem azok is, amelyek a Word saját egyenletszerkesztőjével kerülnek beszúrásra egy dokumentumba. Ha ilyen tartalommal találkozunk, akkor a képlet részletes áttekintéséhez a JAWS matematikai megjelenítője az INSERT+SZÓKÖZ, Ó rétegelt billentyűparanccsal aktiválható.

Egy további újdonság, hogy a már megszokott OmniPage mellett az optikai karakterfelismeréshez immáron a Microsoft OCR motor is használható. Ezek között a Beállítási központban lehet tetszés szerint váltogatni.

A JAWS több Outlook-specifikus javítást is kapott. Az Excelben hasonlóképpen lehet kijelölni egy cellatartományt az aktuális munkalapon, mint ahogyan a Wordben egy szövegblokkot.

A web böngészők használatakor az automatikus címkiegészítési információk folyamatosan bejelentésre kerülnek, miközben gépelünk a címsávba. Javult a TextPad, a LibreOffice Writer és a Visual Studio Code alkalmazások támogatása is.

Mostantól a dinamikus hang elhalkítás és a beszéd megszakításának elkerülése opciók egyidejűleg is engedélyezhetőek a Beállítási központban.

A JAWS megbízhatóbban működik, amikor Bluetooth-on keresztül történik egy Braille-kijelző csatlakoztatása. A Handy Tech Braille-kijelzőkhöz frissített 64 bites meghajtóprogramot kapott a JAWS, valamint egy új meghajtóprogram révén támogatottak az Eurobraille-féle Esys és Iris Braille-kijelzők is.

A ZoomTextben megfelelően működik az egérhelyzet bemondása az Outlook 365, az Outlook 2016 és az Excel 365 alkalmazások használata közben. Javult a fókuszkövetés és a kurzorkiemelés az Excel 2010-ben. A Vocalizer Expressive beszédszintetizátor elérése problémamentes akkor is, ha a ZoomText 2021-es és 2020-as verziója egyaránt telepítve van ugyanazon rendszerre. A ZoomText továbbá stabilitási és teljesítménybeli javításokat is kapott.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

A JAWS 2021.2012 letöltési hivatkozásai:
 


 

 

 
A ZoomText 2021.2012 letöltési hivatkozásai:
 

 

 
A Fusion 2021.2012 letöltési hivatkozásai:
 

 

 
Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán:

http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2021. január 5.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére