Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2020-as főverziója. Mindhárom program teljeskörű magyar nyelvi támogatással bír és másfél havonta fog frissítéseket kapni, ahogyan azt a 2019-es szoftver verzióknál már megszokhatták a felhasználók.

A JAWS és a Fusion 2020 egyik legjelentősebb újdonsága, hogy immáron lehetővé teszik több nyelv telepítését is. Az amerikai angol nyelv mindig telepítésre kerül, emellett pedig tetszőleges számú támogatott nyelv választható ki a felhasználó igénye szerint. A telepített nyelvek között bármikor könnyedén lehet váltani a menürendszeren keresztül. Ez a lehetőség elsősorban azok számára hasznos és javasolt, akik több nyelven is használják a Windows-t és/vagy a különféle alkalmazásokat.

Az OCR szolgáltatás által használt felismerő motor, az OmniPage frissült a 20-as verzióra, ezáltal pontosabbá téve az optikai karakterfelismerést. Ha az igény szerinti beszéd funkció aktív, akkor már tetszés szerint ki- bekapcsolhatók a JAWS hangjai. A Windows 10 alatt futó ún. univerzális alkalmazások használhatósága is sokat fejlődött azáltal, hogy bevezetésre került egy új kurzorfajta. Ez kiváltja az érintő kurzor használatát és ugyanolyan módon érhető el, mint a JAWS és a láthatatlan kurzor. A webes űrlapok vezérlőelemeinél jelentősen csökkent a szövegismétlés mind a beszédben, mind pedig a Braille-kijelzésben.

Az internetes böngészés során jóval kevesebb felesleges üzenet hangzik el egy-egy vezérlőelemre történő navigáláskor. Most már a virtuális kurzor külön-külön az egyes lapfüleken is ki- és bekapcsolható a Google Chrome webböngészőben. Így a JAWS megjegyzi és be is jelenti, ha a Chrome egyes böngésző fülein ki- vagy bekapcsolta a virtuális kurzort.

Mostantól konfigurálható, hogy a JAWS megjelenítse-e a vezérlő karaktereket a Braille-kijelzésben vagy sem. Alapértelmezetten szűrésre kerülnek a különféle vezérlőjelek.

Frissült a Harpo meghajtó programja, ezáltal támogatottá vált az új BraillePen 14 Braille-eszköz is.

Komoly optimalizáláson ment át a ZoomText, ennek köszönhetően a korábbi változatokhoz képest sokkal gyorsabbá és stabilabbá vált a 2020-as verzió.

Mostantól a ZoomText a 64 bites Windows rendszereken 64 bites alkalmazásként fut, ezzel jelentősen növelve a teljesítményt.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, érhetők el.

JAWS 2020

 

JAWS 2020.1910.54 – 2019 Október

JAWS for Windows 2020 Professional Online telepítő letöltése

Offline telepítők:

JAWS for Windows 2020 Professional 64 bites változat letöltése

JAWS for Windows 2020 Professional 32 bites változat letöltése

 

ZoomText 2020

 

A ZoomText 2020.1910 letöltési linkjei:

Online telepítő:

ZoomText 2020 Professional Online telepítő letöltése

Offline telepítő:

ZoomText 2020 Professional Offline telepítő letöltése

 

Fusion 2020

 

A Fusion 2020.1910 letöltési linkjei:

Online telepítő:

Fusion 2020 Online telepítő letöltése

Offline telepítő:

Fusion 2020 Offline telepítő letöltése

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított egyéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: 

http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2019. október 30.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére