Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a DEX program 3.1-es változata

Örömmel jelentjük be, hogy megjelent a Dramatizált Elektronikus Könyv-szerkesztő és Hangoskönyv-konvertáló, röviden DEX program 3.1-es verziója.

Az Infoalap munkatársai által fejlesztett DEX program célja, hogy a papíralapú és az elektronikus könyvek egyszerűen konvertálhatóak legyenek hangoskönyvvé (MP3 vagy DAISY formátumba), valamint Braille-kijelzőn megjeleníthető vagy Braille-nyomtatón kinyomtatható irodalmi, számítógépes és matematikai Braille-írásrendszerű dokumentummá.

Mostantól a Windows 11 beépített szkennelő és OCR szolgáltatása is használható a DEX programban. Így a Windows 10 után a legfrissebb operációs rendszerverzió ezen szolgáltatásainak kezelése is akadálymentessé vált. Egyszerűen és kényelmesen lehet szöveges dokumentumokat digitalizáltatni és a szkennelt vagy már létező képfájlokat felismertetni.

Újdonság, hogy az új verzióba beépítésre került a Braille-fordító modul egy frissebb változata. Mostantól a Braille-fordítás csak a 64 bites DEX változatban érhető el. A 32 bites Windows operációs rendszereken a Braille-fordításhoz a DEX 3.0 javasolt.

Frissült a Profivox beszédszintetizátor is. A DEX 3.1 verzió a Profivox 6.6.10 változatát tartalmazza. Ez a Profivox változat megnövelt kompatibilitással és optimalizálással rendelkezik.

 

Az új Profivox önálló telepítője külön is letölthető az Infoalap weboldaláról, illetve közvetlenül letölthető a JAWS képernyőolvasó szoftver Súgó menüjének Webes források almenüjéből. 

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk https://infoalap.hu/letoltesek/szoftverek/ oldalán érhetők el.

 

 

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288,

e-mail: .

 

Budapest, 2022. november 18.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére