Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról Hangra – Júliusi cikkajánló

Kedves Lapról Hangra Olvasóink!

Július hónapban számos önkéntes felolvasónk talált olyan cikket, amit érdemesnek tartott arra, hogy megossza velünk. Túlnyomórészt pszichológiai témájú, valamint szórakoztató, tudományos és érdekfeszítő tartalmakat hoztak el nekünk, most pedig gondos válogatással elkészült a júliusban felolvasott hanganyagok cikkajánlója. Fogadják szeretettel!
 

1. Kegyes és kegyetlen mesék

Ez a cikk azt vizsgálja, miképp fejlődött a nyelvvel együtt a hazugság is, és hogy egyáltalán miért kényszerül rá napról napra az emberiség. Mit mondanak a kriminológusok és a szociálpszichológusok? Miért hallgatták el Magyarországon egy időben a rákosok elől, hogy halálos betegek? Az embereknek megvan a képességük egymás becsapására: a fizikai erő alkalmazása nélküli manipuláció képessége az ősi közösségekre nézve kétségkívül előnyt jelentett. Köszönet a felolvasásért, Nagyemese95!

A részletekért kattintson a cikkre, ami itt érhető el: Kegyes és kegyetlen mesék


2. Aludj csak, én álmodom!

Rég óta foglalkozunk azzal, mit jelentenek álmaink. Azt már tudjuk, hogy az álom a tudatalattink üzenete, egy agyi folyamat. Sokszor szürreális, kaotikus vagy furcsa, de vajon miért? Ez a cikk nem csupán az álmok jelentésével foglalkozik, hanem azzal is, mit jelenthet, ha a testvérünkkel, közeli vagy távoli barátunkkal, esetleg kollégáinkkal álmodunk. Köszönet a felolvasásért, Flower.

A cikk itt érhető el: Aludj csak, én álmodom!


3. Emlékszem rá!

A keleti vallások szerint nem csak egy életünk van: lelkünk újra és újra inkarnálódik, hogy fizikai szinten tapasztalatokat szerezzen. Mit kezdjünk azzal, ha valaki gyermekként a korábbi életéből származó emlékeiről számol be? A halálközeli élmények és az asztrális utazások arról tanúskodnak, hogy a lélekvándorlás nagyon is létezik, a cikk pedig élő példával is szolgál. Köszönjük a felolvasást, OrionX!

A cikk itt érhető el: Emlékszem rá!


4. Minden maffiafilmek keresztapja

Ki ne ismerné a Keresztapa című film összes részét? A cikk beszámol a film keletkezéséről és néhány kulisszatitokról is. Köszönjük a felolvasást, Aprilinne!

A cikk itt érhető el: Minden maffiafilmek keresztapja


5. Nem fáj, ki lehet bírni

A cikk egy fiatal lány történetét elmesélve igazolja, hogy viselkedésünket, esetleges traumáinkat szüleink, vagy akár nagyszüleink attitűdjei is befolyásolhatják. Jó hír, hogy gyermekkori feldolgozatlan megrázkódtatásaink, és az azokból fakadó elakadásaink terápia során feloldhatóak. Ezt mutatja be a cikk.

Köszönet a felolvasásért, JAnita!

A cikk itt érhető el: Nem fáj, ki lehet bírni


6. Ha nem elég az elszántság

Magyarországon a férfiak hetvennégy, a nők ötvennégy százaléka túlsúlyos. Sokan a gyógyszeres kezelést választják, de akad olyan is, aki annak ellenére, hogy nem támogatott, a bariátriai kezelést választja. Amerikában kifejlesztés alatt áll egy injekció is, többek között ennek részleteiről olvashatunk a cikkben. Köszönjük a felolvasást, Gadorikrisztina!

A cikk itt érhető el: Ha nem elég az elszántság


7. Városnéző séta Pécsett

Festők, kerámiák, vallási és kulturális sokszínűség, történelem és innováció, de nem maradhatnak el a kulináris élvezetek sem. Ezek mind megtalálhatók Baranya megye székhelyén, ahol a természet szerelmesei is csodálatos látnivalókkal gazdagodhatnak. A cikk szerzői egy képzeletbeli sétára invitálnak bennünket. Köszönjük a felolvasást, Huba!

A cikk itt érhető el: Városnéző séta Pécsett


8. Mikroművészet

Mindig is csodálattal adóztam azoknak a művészeknek, akik valami igazán különleges alkotáson dolgoznak. Garantálom, hogy ebben a cikkben csak egyedi és elképzelhetetlen művekről olvashatunk. El sem tudom gondolni, milyen lehet egy rizsszemre festett tájkép, vagy hogy miképp fest néhány hajó egy homokszemen. Köszönet a felolvasásért, OrionX!

A cikk itt érhető el: Mikroművészet


9. Szeretem, ha valami bezavar a képbe

A cikk felolvasója által részletezett képleírást követően fotó- és hegymászótörténeti érdekességekről, valamint Eötvös Loránd lányainak hegymászótúrájáról és az Eötvös expedícióról olvashatunk ebben a cikkben. Köszönet a felolvasásért, Katalin!

A cikk itt érhető el: Szeretem, ha valami bezavar a képbe


10. Ablak a történelemre

Jelen cikkben az ablakok történelemre gyakorolt hatásáról olvashatunk. Mibe engednek betekintést azon kívül, hogy betöltik jól ismert funkciójukat? Háborúk, politika, technológia, esztétika: ezek mind összefüggenek az ablakok milyenségével, amelyek megmutatják a társadalmi és kulturális változásokat is. Köszönjük a felolvasást, Kovacslukacs!

A cikk itt érhető el: Ablak a történelemre

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére