Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról Hangra januári cikkajánló

​Aki ver, az nem haver!

A Nők Lapja 2019. évi 48. számában megjelent cikk tételmondatával, miszerint: a családon belüli erőszakról nem szabad hallgatni, mélységesen egyetértek. Az otthon, a család az ember utolsó menedéke a világ bajai elől. Aki erről megfeledkezik, nemcsak saját, hanem egész családja boldogságát veti tűzre. A cikk elég jól körbejárja a témát, csak éppen a kiváltó okokról nem beszél: mi okozza, és arról is kevés szó esik, hogyan lehet elhárítani. Bajnok Bori a cikk felolvasása során értünk is felelősséget vállal, amikor az ilyen fájdalmas, megkerülhetetlen témájú cikkekkel gondolkodásra késztet minket.

http://laprolhangra.hu/cikk/Aki-ver-az-nem-haver

Emlékezet

Hogyan működik az emlékezet? A – némi tudományos információval is megfűszerezett – cikk talán több kérdést tár elénk, mint amennyit megválaszol. Vajon sikerül megőrizni az iskolatáskás kisgyermekek idilli képét?

http://laprolhangra.hu/cikk/Emlekezet

Dragomán György: Pástétom

Dragomán György egészen sokoldalú ember. Nemcsak a science fiction világában van otthon, nemcsak kisgyerek-szerepben remekel, de számítógépet is szerel. Mostani cikkéből megtudhatjuk, milyen is az az ember, aki szeretettel őrzi gyermekkori emlékeit, jó családi mintát visz tovább, és ennek receptjét meg is osztja. A cikk jóval több egy egyszerű, tíz sorban leírható pástétomreceptnél, de annak is elsőosztályú.

http://laprolhangra.hu/cikk/Pastetom

Kautzky Armand

Az ismert színész a Nők Lapja 2019. évi 47. számában megjelent interjúban családjáról, gyermekkoráról és legfőképpen édesapjáról, a mellőzött Kautzky Ervin színművészről beszél. A megpróbáltatásokat átélt édesapja emlékének megidézésében Hornai Gábor van a segítségünkre, akinek felolvasói kvalitásai és teljesítménye hasonlóképpen magabiztos és kellemes, mint az interjúalanyé.

http://laprolhangra.hu/cikk/Kautzky-Armand

Ide nekem azonnal!

Hogyan működik az instant generáció? Egyáltalán: a generáció az instant, vagy mindannyian? Ki mit csinál rosszul és hogyan lehetne a hibát kijavítani? A korunk társadalmi kérdéseit feszegető cikk a Nők Lapja 2019. évi 47. számában jelent meg.

http://laprolhangra.hu/cikk/Ide-nekem-azonnal

Életmentő hívás

Amikor valaki nem veszi fel a telefont…

Vajon mi az oka annak, ha valaki nem veszi fel a telefont? Ezúttal egy nem mindennapi történet alapján gondolkodhatunk el a kérdésen. A Nők Lapja 2019. évi 47. számában megjelent cikket Bajnok Bori olvassa fel.

http://laprolhangra.hu/cikk/Eletmento-hivas

Áteresztések és megakadások

Árvai Magdolna remek cikke a Nők Lapja 2019. évi 47. számában jelent meg. Már tudjuk: Bajnok Bori szeret velünk együtt gondolkodni az élet fontos kérdésein. Szelíd hangján most ennek a cikknek a gondolatait tolmácsolja, mit érdemes átereszteni azon a bizonyos jelképes szűrőn, mikor mekkora legyen az a jelképes rács. Ma, amikor zúdulnak ránk a hírek, érdemes elolvasni ezeket a nagyszerű gondolatokat.

http://laprolhangra.hu/cikk/Ateresztesek-es-megakadasok

Szem és szív kell hozzá

Csak az tud igazán jól segíteni, aki testközelből is átélte, mire van szüksége egy hátrányos helyzetű gyermeknek. A baptista szeretetszolgálat programigazgatójával készült interjúból egy igazán csodálatos életút rajzolódik ki.

http://laprolhangra.hu/cikk/szem-es-sziv-kell-hozza

Beszélgetés Bálint Györggyel

Az ország Bálint gazdájával és feleségével, Récsei Antóniával készült interjúból egy színes házaspár képe rajzolódik ki.

http://laprolhangra.hu/cikk/Balint-Gyorgy-2

 A vörös barátok legendája

Szeretünk rémüldözni? Kincset keresni? Kik voltak a vörös barátok és mit mond róluk a néprajzkutató? A Nők Lapja 2019. évi 51-52. számában megjelent cikket Hornai Gábor olvassa fel.

http://laprolhangra.hu/cikk/A-voros-baratok-legendaja

A fiú meg az öregember

Schäffer Erzsébet, miután befejezte az Amikor boldog vagy című sorozatát, most másfajta, de annál érdekesebb írással örvendezteti meg az olvasókat. Egy utazás mindennapi képeit festi meg nem mindennapi módon, a szó erejével.

http://laprolhangra.hu/cikk/A-fiu-meg-az-oregember1

 Hamis emlék vagy egyedi valóság

A Nők Lapja Psziché különkiadásának 2019. évi 6. számában megjelent cikket Lőrincz Lili értő, kedves tolmácsolásában hallgathatjuk meg. Már semmi sem biztos. Vagy mégsem?

http://laprolhangra.hu/cikk/Hamis-emlek-vagy-egyedi-valosag

Az ajánlót készítette:

Dr. Simon Gergely önkéntes

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére