Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról Hangra februári cikkajánló

Citruslekvár

Dragomán György a Nők Lapja 2020. évi 5. számában megjelent cikkében ismét elvarázsolja az olvasót sokszínű írásával. Nemcsak azt tudjuk meg belőle, hogyan kell citrusfélékből lekvárt készíteni, hanem testközelből élhetjük át az elkészítés folyamatát, sőt, nosztalgiázhatunk is egy kicsit vele.
A cikk átélésében Hornai Gábor van segítségünkre, akiről kiderül, igazi arisztokratikus angolsággal ejti ki a „marmalade” szót:
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Citruslekvar

Hahner Péter

A történésszel Szigeti Hajni beszélgetett, melynek nyomán gördülékeny stílusban, merőben új nézőpontokban láthatunk általunk is ismert történelmi eseményeket.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Hahner-Peter

Szingapúr

Vajon milyen lehet a jövő sokszínű városa? Ebből a színes cikkből – Hornai Gábor felolvasásában – megtudhatjuk. Hogy tényleg ilyen lesz-e, az persze talány.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Szingapur

Randitanácsok

Nem mondom, feszélyezve éreztem magam a cikk olvasása közben. Vajon az esetünkben is így alkalmazandók ezek a javaslatok? Ezen jó lenne elgondolkodni. De addig is, szívleljük meg a cikk tanácsait. Ebben Hornai Gábor lesz a segítségünkre.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Randitanacsok

Kevesebb munka, több élet!

A megható cikk útmutatást ad nekünk rohanó világunkban? Ehhez elég csupán egy fagylalt? Mit mondanak nekünk a „szépkorúak” üzenetei? Vass Virág cikkéből Bajnok Bori tolmácsolásában mind erre fény derül.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Kevesebb-munka-tobb-elet

Újrakezdéseink

Hogyan kell megküzdenünk egy nagy traumával, változással, válással, gyásszal stb.? Melyek a jó megküzdési stratégiák? Hogyan ne ismételjünk meg valamit, amiről már tudjuk, hogy nem jött be? Mit veszíthetünk és mit nyerhetünk egy-egy váltással? Ebben a cikkben szakképzett pszichológus, Bokor Judit ad megfontolandó tanácsokat, melyeket Hornai Gábor ad át számunkra értő figyelemmel.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Ujrakezdeseink

Javított változat

A Nők Lapja 2020. évi 2. számában megtudhatjuk, mi a közös F. Várkonyi Zsuzsában és Tóth Barnabásban, és a cikk címére is választ kapunk, hogy mi minek, illetve ki kinek a javított kiadása voltaképpen. Hornai Gábor felolvasásában a béke szigetére kalandozhatunk el néhány perc erejéig.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Javitott-valtozat

Miért lesz 2020 jó év?

A cím sablonosnak tűnik, de most ne lapozzunk el! Bajnok Bori kedves tolmácsolásában a Nők Lapjából megtudhatjuk. Elgondolkodtató, érdemes a cikkre szánni pár percet.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Miert-lesz-2020-jo-ev

Vedlik a kígyó, csuklik a ló

Az IPM Magazin 2019. augusztusi számában megjelent cikk a magyar nyelv egyik „szent tehenével”, az ikes igékkel foglalkozik. A cikk erénye, hogy kellően közérthető, és a kérdés megválaszolása során a mai magyar nyelvre tekintettel, mai példákkal világítja meg nyelvünk eme bomló, mégis burjánzó szeletét. Tanulság? Nincs szabály, nyelvtörő annál több van. Köszönjük Schütz Dávidnak a felolvasást.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/Vedlik-a-kigyo-csuklik-a-lo

A facebook titkai

Az IPM-ben megjelent, kissé terjedelmes cikken érdemes végigrágnunk magunkat, ugyanis korunk égető problémájával foglalkozik. Kézben tudjuk egyáltalán még tartani a személyes adatainkat? Elég tudatosak vagyunk ebben az új szegmensben? Schütz Dávid felolvasásában megtudhatjuk. Kapunk pár tanácsot arra vonatkozóan is, hogy hogyan érdemes az életünket szervezni a facebook és a nagy techcégek uralta digitális térben.
http://www.laprolhangra.hu/cikk/A-Facebook-titkai

A cikkajánlót készítette:

Dr. Simon Gergely

önkéntes

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére