Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Kipróbálható az akadálymentesített Linux

Elkészült és kipróbálható az akadálymentesített Ubuntu Linux operációs rendszer. A készítők ötleteket, javaslatokat várnak.Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány munkatársa, Hammer Attila és az Ubuntu Közösség fejlesztésében elkészült a magyarított és akadálymentesített Ubuntu 8.4 (Hardy Heron) kiadás, mellyel az volt a fejlesztők célja, hogy mintegy alternatívaként a látássérült felhasználók is kihasználhassák a Linux operációs rendszer kínálta lehetőségeket.
A rendszer tartalmaz egy Orka nevű képernyőolvasó és -nagyító programot. A CD elindításakor azonnal beszédtámogatást kap a felhasználó a kipróbáláshoz vagy a telepítéshez. A rendszer számos akadálymentesen használható alkalmazást tartalmaz előre telepítve, mint pl. a Firefox webböngészőt, OpenOffice irodai programcsomagot, Pidgin üzenetküldő alkalmazást, Evolution levelező programot.
Fontos, hogy jelenleg a rendszer egy ingyenes beszédszintetizátort tartalmaz, melynek hangja első hallásra talán nehezebben érthető, de idővel megszokható. Hosszú távon a beszédmotor fejlesztése is várható.
Az akadálymentesített Linux letölthető a www.infoalap.hu honlapról, vagy az alapítvány irodájából (Budapest, XIV. Ida u. 7.), ügyfélszolgálati időben CD-n elvihető.
A fejlesztők szeretnék egyedi elnevezéssel ellátni a programcsomagot, ezért várják az Önök ötleteit és a használattal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait augusztus végéig az alábbi e-mail címre:

Az akadálymentes verziók elérhetők a letöltések oldalon.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére