Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Irodalmi Braille-támogatás a magyar nyelvű JAWS 6.20 és 9.0 változatokhoz

A Braille-kijelzővel rendelkező JAWS felhasználók által régen várt funkció vált elérhetővé: az irodalmi Braille-támogatás. A JAWS for Windows képernyőolvasó alapértelmezés szerint számítógépes Braille-üzemmódban jeleníti meg az információkat a Braille-kijelzőn. Mostantól azonban lehetőség lesz arra, hogy a felhasználó átváltson egy másik Braille-üzemmódra, mely a számítógépes Braille-től eltérő megjelenítést biztosít.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány által most kifejlesztett kiegészítő segítségével használhatóvá válik az úgynevezett irodalmi Braille-üzemmód, mely a Braille-nyomtatásban is használatos magyar, teljesírású Braille-nek megfelelő módon jeleníti meg az információkat, ezáltal kényelmesebbé válik a különböző kiadványok (könyvek, folyóiratok) Braille-kijelzőn történő olvasása. A számítógépes Braille-üzemmód a kiegészítő telepítését követően is használható marad, így a felhasználóknak lehetőségük van minden esetben azt a Braille-üzemmódot kiválasztani, mely igényeiknek legjobban megfelel.

Dokumentumok szerkesztésekor lehetőség van a két üzemmód együttes használatára is annak érdekében, hogy az éppen szerkesztés alatt álló szónak a lehető legpontosabb írásképe legyen olvasható Braille-ben.

A program bárki számára ingyenesen letölthető, aki rendelkezik a JAWS for Windows 6.20 vagy 9.0 magyar nyelvű változatával. A letölthető csomagban megtalálható a program telepítője és egy útmutató is, mely a telepítésről nyújt bővebb tájékoztatást.

A Csomag letölthető a Letöltés menüpontból.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére