Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
Laura és Marcell utazik idén az ICC táborba

Laura és Marcell utazik idén az ICC táborba

Minden évben más európai országban kerül megrendezésre a Nemzetközi Számítógépes és Kommunikációs tábor, ahol közel 30 ország vak és gyengénlátó fiataljai találkozhatnak egymással, ismerkedhetnek meg az informatika újdonságaival, továbbá egy igazi közösségi élményt élhetnek át ebben a nemzetközi táborban.
A magyarországi látássérült fiatalok tábori részvételét 2005 óta az Informatika a Látássérültekért Alapítvány koordinálja és fedezi annak költségeit. A tavalyihoz hasonlóan idén is két látássérült fiatal és egy kísérő utazik a táborba, úticéljuk pedig a sokak által preferált, élettel teli, titokzatos és gyönyörű Róma lesz!

bővebben
Az Infoalap a LÁRESZ szakmai konferenciáján

Az Infoalap a LÁRESZ szakmai konferenciáján

2024. május 31. és június 1. között került megrendezésre a Látássérült Személyek Rehabilitációját Szolgáló Egyesület, a LÁRESZ szakmai konferenciája, melyen meghívott előadóként az alapítvány elnöke Szuhaj Mihály és informatikai szakértője Herczeg Lajos is előadást tartott.

bővebben
GYÁSZHÍR

GYÁSZHÍR

Néhány nappal ezelőtt elhunyt Dr. Gyimesiné Dobos Marianna, az Infoalap munkatársa, kedves kollégánk.
Marianna 2016-tól volt alapítványunk rehabilitációs tanácsadója és mentora, közel 8 éven át segítette az Infoalap hozzá forduló munkatársait. Emlékét szívünkben őrizzük, nyugodjék békében.

bővebben
Közlemény

Közlemény

A Vispero szoftvergyártóhoz visszajutott felhasználói jelzések alapján kiderült, hogy néhány egyéb szoftver telepítése zavart okozhat a JAWS for Windows 2024 képernyőolvasó program májusi frissítésének működésében, ezért ennek kivédése érdekében a cég módosította a szoftver telepítési beállításait, és mindhárom termékéhez új telepítőkészletet adott ki.

bővebben
1% – SOK SZÁZ ESÉLY

1% – SOK SZÁZ ESÉLY

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány immár több mint húsz éve azért dolgozik, hogy a modern technika eszközeivel megkönnyítse a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait.

Az alapítványunk által honosított szoftverek, munkatársaink által fejlesztett speciális tréninganyagok adják az alapot ahhoz, hogy egy látássérült ember dolgozni tudjon, hogy egy vak diák minden tanórán egyenrangúan részt vehessen.

bővebben
Közlemény

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2024 szoftverek májusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2024 szoftverek május havi frissítése. A JAWS legfőbb újdonsága, hogy az intelligens képleírások előállítása már alapértelmezetten a mesterséges intelligencia segítségével történik, és a felhasználók még kérdéseket is feltehetnek a képek tartalmával kapcsolatosan. A ZoomTextben újdonság az Egyetlen asztal mód több monitor használata esetén.

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére