Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Gyógyszer-információk mindenkinek

A vakügyi közélet egyik aktuális témája a gyógyszerekkel kapcsolatos információk beszerzése látássérült emberek számára. Valószínûleg nem lett elég széles körben ismertetve, ezért a témát kiegészítendõ szeretnénk közzétenni, hogy a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program finanszírozásával az Országos Gyógyszerészeti Intézet a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék bevonásával 2006 végén indította el az OGYI által mûködtetett Gyógyszervonal szolgáltatást. Ez kétféleképpen érhetõ el, egyrészt a www.gyogyszervonal.hu címen megtalálható vakbarát honlapon keresztül. Itt megadható a keresett gyógyszer neve, kiszerelése, hatóanyaga, törzskönyvi száma vagy ezek egy részlete, és az alapján a rendszer felsorolja a keresésnek megfelelõ gyógyszereket, majd a kiválasztott készítmény teljes betegtájékoztatója is elolvasható.

Azoknak, akiknek a szolgáltatás internetes elérése gondot okoz, rendelkezésre áll a Gyógyszervonal telefonos változata a 06-1-886-94-90-es számon. Itt be kell olvasni a keresett készítmény nevét, majd a rendszer hangfelismerõ szoftver segítségével kiválasztja a megfelelõ gyógyszert, vagy ha a beolvasás félreérthetõ volt, gyógyszereket, majd ezek közül a telefon gombjainak megnyomásával lehet választani. A kiválasztott gyógyszer betegtájékoztató adatait ezután a rendszer – a JAWS for Windowsból is ismert Profivox hangján – felolvassa.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére