Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Frissült a Beszélő Linux 5.0 változata

A Beszélő Linux 5.0 kiadás alapját képező Ubuntu Linux verzió számos hibajavításon ment át megjelenése óta, és több, a rendszer részét képező alkalmazásból újabb verzió vált elérhetővé az elmúlt egy év során.

A frissítések jelentős része automatikusan vagy a felhasználó által szabályozott módon letölthető volt az internetkapcsolattal rendelkezők számára. A világhálóra nem kapcsolódó, esetleg csak mobil internet hozzáféréssel rendelkezők azonban nem, vagy csak nehézkesen férhettek hozzá a jelentős számú frissítőcsomaghoz. Ezen felhasználóink és minden új érdeklődő számára tettük elérhetővé az akadálymentes Beszélő Linux 5.01 frissített kiadást. A kiadás összetevőinek frissítése mellett a Braille-írás számítógépes-támogatása terén új eredmények is születtek, amelyeket szintén örömmel adunk közre:

Magyar Braille rövidírás

Alapítványunk hosszas fejlesztőmunkájának eredményeként elkészült a magyar pontírás rövidírású rendszerének nyílt forráskódú támogatása. Ennek köszönhetően immár a Windows mellett a BeLin felhasználók számára is elérhető ez a szövegmegjelenítés a Braille-kijelző készülékeken.

Alapszintű Braille-szerkesztő alkalmazás

A BeLin 5.01 verzióban debütál az Infoalap Braille-szerkesztő 1.0 verziója. Az alkalmazás segítségével hagyományos síkírású dokumentumformátumokból készíthet Braille-írású kiadványokat. Az alkalmazásban a hagyományos szerkesztési és formázási műveleteken túl számos speciális Braille-nyomtatási szolgáltatás is elérhető, kifejezetten megkönnyítve ezzel az igényes pontírású kiadványok készítését. A konverzió végrehajtása után a kész dokumentum később Braille-nyomtatón ki is nyomtatható.

A Beszélő Linux frissített telepítőkészletei letölthetőek Alapítványunk honlapjának letöltés oldaláról vagy az alábbi közvetlen hivatkozásokról, továbbá a belin.hu honlapról. A BeLin 5.01 újdonságainak részletes listáját is itt ismerhetik meg az érdeklődők.

BeLin 5.01 32 bites GNOME változat:

BeLin 5.01 64 bites GNOME változat:

BeLin 5.01 32 bites Mate változat:

BeLin 5.01 64 bites Mate változat:

További információkért kérjük, forduljanak bizalommal Alapítványunk ügyfélszolgálati munkatársához a +36 (1) 273-3188 és a +36 (70) 295-9288 telefonszámon vagy a e-mail címen.

Alapítványunk reméli, hogy egyre több vak és gyengénlátó ember számára válik elérhetővé a számítógép-használat az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány által fejlesztett, ingyenesen hozzáférhető, akadálymentes Beszélő Linux kiadás révén.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére