Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Adó 1%-os felajánlásával támogassa alapítványunkat!

Nem könnyű eldönteni, hogy személyi jövedelemadónk 1%-át melyik civil szervezetnek ajánljuk fel. Az élet számos területére kiterjedő nemes célokkal találkozhatunk, mégis bizonytalanok vagyunk, mikor cselekszünk a legjobban.

Reméljük, hogy az alábbi ismertető meggyőzi önöket arról, hogy a közhasznú „Informatika a látássérültekért” Alapítvány méltó a támogatásra.

Kilenc évvel ezelőtt az Alapítvány létrejöttét az a gondolat vezérelte, hogy a látássérült embereknek a látókkal egyenlő esélyt teremtsen az informatika kínálta lehetőségek terén.  E cél megvalósítása érdekében speciális képernyőolvasó- és képernyőnagyító programok, használt számítógépek és digitális segédeszközök beszerzésével és adományozásával értünk el komoly sikereket. Eddig mintegy 1500 vak és gyengénlátó embernek „tettük láthatóvá a világot” speciális szoftver és hardver eszközök adományozásával, könnyítettük meg az oktatásban való részvételüket, munkavállalásukat és a szabadidő hasznos eltöltését.

A statisztika szerint a múlt évben egy felajánlás átlagosan 5.500 forint értékű volt. Ezt alapul véve négy személy felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni tud.

Az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány munkatársainak kétharmada megváltozott munkaképességű, főként látássérült, igazolva, hogy a számítástechnika használatával a vak és a gyengénlátó emberek is képesek önállóan értelmes munkát végezni. Tevékenységükkel sorstársaiknak is esélyt szeretnének erre teremteni.

Az SZJA 1%-os felajánlásával ön is hozzásegítheti alapítványunkat ahhoz, hogy minél sikeresebben végezhesse munkáját.
A felajánlásokból 2008-ban 1.180.182 forint folyt be, mely összeget speciális szoftverek és hardverek adományozására fordítottuk, ahogy tesszük majd az ön által felajánlott összegből is.

Tisztelettel várjuk nagylelkű felajánlását!

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány
 
Adószámunk:
18171776-2-42

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére