Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Digitális diktafonokat és mikrofonos fejhallgatókat adományozott az Infoalap

A VÁI nevében Fűz Éva veszi át az adományokat.Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ez év novemberében összesen 85 digitális diktafont és 100 db headsetet ajándékozott három budapesti látássérültügyi szervezet részére.

Az alapítvány az eszközöket azzal a céllal adta át az intézményeknek, hogy azokat lakóik, tagjaik, ügyfeleik, látássérült munkavállalóik részére tovább adományozhassák.

Az adományozás alapját Philips és Grundig diktafonok, valamint HS-Gen és Plantronics márkájú mikrofonos fejhallgatók alkotják. Az adományozás összértéke 2.818.500 Ft.

A Hermina Egyesület nevében Bukta Bence elnök veszi át az adományokat.Az alapítvány ez évi adományozási programjának középpontjában elsősorban azok az okostelefont nem használó látássérült emberek állnak, akik szívesen rögzítik digitális diktafonnal a számukra fontos információkat. Az ő munkavégzésüket, szabadidős tevékenységeiket és nem utolsó sorban tanulmányaikat kívánta az alapítvány adománycsomagjaival támogatni.

A 100 db adomány headset kiválóan alkalmas konferenciabeszélgetések lebonyolítására, jó minőségű zajszűrös mikrofonjai tiszta hangot továbbítanak, a háttérzajok kiszűrésére is képesek, így Zoom, Skype, Google Meet és egyéb platformokon való online kommunikációra ideálisak.

A VGYKE nevében Fodor Ágnes elnök veszi át az adományokat.Az egyik, adománycsomagban részesült szervezet képviselője így nyilatkozott: „Az eszközöket egyesületünk megpályáztatja, azt szeretnénk, ha azokhoz a tagjainkhoz kerülnének, akik a legnagyobb hasznát veszik, akik számára a legnagyobb segítséget jelentik a diktafonok és a fejhallgatók.”

Egy másik szervezet képviselője köszönetét fejezte ki az adományokért, igen hasznosnak ítélte az eszközöket mind a lakók szabadidős tevékenységeihez, mind pedig az intézmény dolgozói számára.

Őszintén reméljük, hogy ajándékainkkal közel száz látássérült ember számára megkönnyítjük majd a hétköznapokat, eszközeinkkel egyszerűsödik az elhangzó információk rögzítése és az online kommunikáció.

 

Budapest, 2022 november 25.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére