Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Decemberi IT Klub az audiojátékokról

"Megnyerheti karácsonyi ajándékát!" címmel hívta az érdeklődőket az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány decemberi Informatikai Ismeretterjesztő Klubjába. Ez alkalommal vakon is játszható játékszoftvereket mutattunk be. Nem csak fiatalokat, hanem játszani szerető felnőtteket is vártunk a Vakok Állami Intézetének kultúrtermébe.

Az alapítvány munkatársa, Molnár Ákos a hazánkban legismertebb, akusztikus úton működő játékprogramokkal, valamint néhány újdonsággal ismertette meg a hallgatóságot. Ezek közül a Light locator programban egy 100 emeletes épületben kell megkeresni és hatástalanítani egy időzített atombombát. Mindössze egy sugárzásmérő műszerünk van, ennek segítségével kell elvégezni a feladatot. A Dark destroyer lényege pedig, hogy le kell lőni az ellenséges űrhajókat, mert különben leszállnak és elfoglalják a bolygót. Ha tíz hajó leszállt, akkor a játéknak vége – és így tovább.

Az összejövetelt színesítette, hogy Vaszlovics Dávid bemutatta az általa JAVA nyelven fejlesztett, mobiltelefonon működő Torpedó programot, amely ingyenesen letölthető az általa, illetve Ócsvári Áronnal közösen szerkesztett http://audiojatekok.extra.hu/ weboldalról, amelyet ezúton is örömmel ajánlunk a téma iránt érdeklődők figyelmébe.

A klub minden résztvevője kapott ajándékként egy-egy válogatást a bemutatott játékprogramok demo verziójából. A főnyeremény a Hunter című program teljes verziója volt, amelyet Hermann Tibor nyert el, sok szeretettel gratulálunk!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére