Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Cikkajánló a Chip magazin 2021-es cikkeiből

 1. CHIP-Magazin 2021 január aktuális portré

A mesterséges intelligencia egyre nagyobb hangsúlyt kap az életünkben. Ebben a rövid cikkben megismerkedhetünk a megálmodójával, illetve információkat kaphatunk erről az érdekes technológiáról is, ami meghatározó lehet a látássérültek számára.

 1. CHIP Magazin 2021 január Így alakítsuk át az otthont Home-Offic-szá I.

Manapság nincs is aktuálisabb megoldandó problémánk, mint az otthoni munkavégzés. A kétrészes cikk összefoglalja, miképp alakítsuk ki otthoni környezetünket úgy, hogy az kényelmes és hatékony is legyen.

 1. Chip Magazin 2021 január Aktuális Vásárlási útmutató Bluetooth hangszóró I

A Bluetooth hangszórók nagy mobilitást és kényelmet biztosítanak számunkra. A többrészes cikk néhány hangszóróval és funkcióikkal ismertet meg bennünket, felsorolva adottságaikat, így könnyebbé téve a választást. Ráadásul azt is megtudhatjuk, melyik két modellt tartja győztesnek a magazin szerkesztősége.

 1. CHIP Magazin 2021 január GYAKORLAT EGÉSZSÉG I.

A cikk gyakorlati útmutatót nyújt egy otthoni levegőminőség-érzékelő rendszer kiépítéséhez, és részletezi, hogyan végezhetjük ezt el Raspberry Pi készülék segítségével, valamint képet kaphatunk ennek a rendkívül sokoldalú kis eszköznek a programozási lehetőségeiről is.

 1. CHIP MAGAZIN 2021 január Gyakorlat Új technológia

A cikkből megismerhetjük az új Chromium alapú Edge böngészőt, valamint hasznos tippeket kapunk annak használatához is.

 1. CHIP MAGAZIN 2021 január Gyakorlat Windows eszközök I

A kétrészes cikkből megismerhetünk néhány hasznos, Windows alatt futó segédprogramot, amellyel végrehajthatunk különféle karbantartási műveleteket, optimalizálhatjuk rendszerünket, de könnyedén rendszerezhetjük adatainkat, vagy akár keresgélhetünk is az állományaink között.

 1. CHIP MAGAZIN 2021 január TIPPEK ÉS TRÜKKÖK Olvasószolgálat

Informatika iránt érdeklődő olvasók, figyelem! Jelen cikkben a magazin szerkesztői olvasói kérdésekre válaszolnak, és nyújtanak segítséget. Ezekből a válaszokból csak tanulhatunk!

 1. CHIP Magazin 2021 március Gyakorlat Okos otthon Rapsberryvel I

Sokunkat foglalkoztat az okos otthon működtetése. Ha alkalmunk nyílik rá, kíváncsian, nagy érdeklődéssel tapasztaljuk meg, mennyi műveletet lehet elvégezni, segítségül hívva egy kicsi, jól programozható eszközt. A kétrészes cikket meghallgatva gyakorlati tippeket és tanácsokat kaphatunk okos otthon rendszerünk kiépítésével és működtetésével kapcsolatban, mindezt Raspberry Pi használatával.

 1. CHIP Magazin 2021 március Gyakorlat Virtuális gépek I

Ha kísérletezni támad kedvünk, a virtuális gépek tökéletesen alkalmasak lehetnek erre, mert biztonságos környezetet nyújtanak. A kétrészes cikk gyakorlati tanácsokat ad a virtuális gépek használatával kapcsolatban.

 1. CHIP Magazin 2021 március Gyakorlat Webbiztonság I

Manapság számtalan műveletet végzünk az interneten, mondhatni digitális életet élünk. Vásárolunk, pénzügyi tranzakciókat végzünk, befizetjük a számláinkat, tehát nem árt, ha tisztában vagyunk bizonyos biztonsági kockázatokkal, így pedig képesek leszünk felismerni és hatékonyan elhárítani az adott problémát. A kétrészes cikk rendkívül hasznos tanácsokat ad ezekhez.

 1. CHIP Magazin 2021 március Tippek és Trükkök Windows & Office I

A többrészes cikk számos testreszabási és optimalizálási lehetőséget kínál a Windows 10-hez és az Office programcsomaghoz, amellyel gépünk hatékonyságát növelhetjük.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére