Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Chip Magazin cikkajánló a júniusi számból

  1. Aktuális – esetoldalak: hét tipp a mobilunk védelméhez

A mobilon terjedő csalásokról már sokat hallottunk, és talán akad, aki meg is tapasztalhatta. Az bizonyos, hogy a csalók igen nagy sikerrel jártak, ezért a jövőre nézve nem árt felkészülnünk ezek ellen, a saját védelmünk érdekében. Mely óvintézkedéseket érdemes betartanunk mobilon tárolt adataink védelmében? Hogyan ismerhetjük fel a csalóktól érkező e-mailt vagy SMS-t? A cikkből megtudhatjuk, amely itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-AKTUALIS-ESET-oldalak

  1. Gyakorlat – Mobilbiztonság

Nézzük részletesebben! Ismerkedjünk meg a mostanában előforduló adathalász módszerekkel, és tanulmányozzuk lépésről lépésre a biztonsági tippeket okostelefonjainkhoz. A háromrészes cikk első része itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-GYAKORLAT-Mobil-biztonsag-I

  1. Gyakorlat – Raspberry Pi

A magazin előző számaiból már megtudhattuk, mi mindenre lehet bevetni ezt az apró, ám annál sokoldalúbb számítógépet. Ezúttal megtudhatjuk, hogyan építhetünk webszervert Raspberry-ből. A kétrészes cikk első része itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-GYAKORLAT-Raspberry-Pi-I

  1. Gyakorlat – reklámok nagy képernyőn

A modern tévék okosak, és folyamatosan kapcsolódnak az internetre, azt viszont nem tudni, milyen adatokat és kinek továbbítanak. Hogyan védhetjük meg személyes adatainkat? Hol találhatjuk az erre vonatkozó beállításokat? Hogyan vethetjük be a mindenre használható Raspberry pi-t ez esetben is? A kétrészes cikkből megtudhatjuk, amelynek első része itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-GYAKORLAT-Reklamok-nagy-kepernyon-I

  1. RETRÓ – Legendás szoftverek

Amikor a Commodore 64 és a Commodore Amiga népszerű volt, magam még nem éltem. Minek köszönhette népszerűségét? És végül miért ment csődbe a Commodore 1994-ben? A cikk itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-RETRO-Legendas-szoftverek

  1. Teszt – Appkalauz

Ki ismeri az iPhone-nal együttműködő Calendar 366-ot vagy az Unsplash névvel ellátott alkalmazást? És a televíziós sorozat címét viselő SkyCastle-t vagy a Natural Remedies-t? Utóbbi segítségével áttekintést kapunk az egészséges életmódot támogató természetes szerekről (többek között gyógynövények, teák, olajok). Az alkalmazás recepteket és jógagyakorlatokat is kínál, de tartalmaz lépésszámlálót, valamint megnyugtató zajok gyűjteményét is. Ilyen és ehhez hasonló hasznos alkalmazásokkal ismerkedhetünk meg a cikket meghallgatva, amely itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-TESZT-Appkalauz

  1. Teszt – IPM: Amatőr tudomány

Fizika iránt érdeklődő olvasóink, figyelem! A cikkben megismerkedhetünk Nikola Teslával, a Teslatekerccsel, és megépítésének módjával is. A téma iránt érdeklődők további kísérletekről is olvashatnak a cikkben, amely itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-TESZT-IPM-Amator-tudomany

  1. Teszt – Jelszószéfek

Tudtam a jelszavamat, de elfelejtettem. Valahová eltettem. Nem, a másik gépemen van. Ismerősen hangzik?

A jelszószéfek könnyen megjegyeznek bármennyi egyedi, hosszú és bonyolult kódszót, amire nagy szükségünk van az internet használata okán. A magazin munkatársai a tíz legjobb jelszószéf biztonságosságát, használatát vizsgálták meg. A háromrészes cikk első része itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-TESZT-Jelszoszefek-I

  1. Teszt – Okos otthon

Mindannyian hallottunk már olyan, a kényelmünket szolgáló eszközökről, amelyek az otthonunkban, egészen pontosan a bejárati ajtón belül könnyítik meg mindennapjainkat. Ez a cikk ezúttal a ma elérhető, kertben használatos eszközöket mutatja be. Az automata locsoló rendszer és a robotfűnyíró használata különösen aktuális lehet, amikor szabadságunkat nem feltétlenül otthon töltjük, mégis szeretnénk, ha kerti vagy balkoni növényeinket nem viselné meg hosszú távollétünk. A kétrészes cikk első része itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-TESZT-Okos-otthon-I

  1. Vezércikk – Bitcoingyilkos, kamuzöld kriptovaluta miatt drágulnak tovább a Pc-s hardverek

Talán nem újkeletű dolog, hogy akadnak, akik a gyors meggazdagodás reményében a lehető legkevesebb energia befektetésével próbálkoznak. Ismerkedjünk meg a Bitcoin bányászattal, és annak ijesztő hozadékaival! A cikk itt érhető el:

http://www.laprolhangra.hu/cikk/CHIP-Magazin-2021-junius-VEZERCIKK

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére