Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az Infoalap a LESEK Konferencián

2023.11.22.

A ClearReader+ felolvasókészülékkel ismerkedik dr. Velegi Dorottya, a szövetség szakmai vezetője az Infoalap munkatársai körébenMa már hagyománynak számít, hogy minden évben sor kerül e nívós rendezvényre olyan cégek, szervezetek részvételével, melyek a látássérült emberek számára kifejlesztett segédeszközeikkel, ötletes játékaikkal jobbá és könnyebbé tehetik a mindennapokat. A Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciája (röviden LESEK) 2023. november 18-án immáron tizedik alkalommal került megrendezésre, ezúttal a Vakok Általános Iskolájának Nádor termében.  A különleges helyszín még ünnepélyesebbé varázsolta az eseményt.

Az Infoalap az általa forgalmazott eszközök csaknem teljes palettáját felvonultatta a rendezvényen. A Focus 40 és Focus 14 Braille-kijelzők és a PEARL dokumentumkamera mellett a látogatók rendkívüli érdeklődést mutattak a ClearView Go hordozható digitális asztali nagyító iránt is, de sokan kipróbálták a ClearReader+ felolvasó eszközt, az Amigo 8 –at, valamint a RUBY digitális kézinagyító termékcsalád legújabb tagját, a RUBY 10 HD beszédes változatát.

A rendezvény során lehetőség nyílt arra, hogy a Hobby Rádió műsorfolyamában is beszélhessünk az Infoalap által forgalmazott eszközökről: az alapítványt a műsorban Herczeg Lajos képviselte.

Az alapítvány munkatársai (Gerzsenyi Dávid, Herczeg Lajos és Molnár Ákos) az újdonságokról tartanak előadást a LESEK-enAz esemény részét képezték a különböző kiállító cégek előadásai is, így alapítványunk is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa az általunk fejlesztett és honosított szoftverek újdonságait:
Herczeg Lajos a Jaws for Windows képernyőolvasó szoftver, a Zoomtext képernyőnagyító  szoftver és a kettőt egyesítő Fusion 2024-es főverzióinak újdonságait foglalta össze Gerzsenyi Dávid demonstrálásával, valamint bemutatta a DEX 3.5 verziójának Braille szerkesztéssel kapcsolatos újdonságait is. Ezt követően Molnár Ákos Braille-kijelzőn ismertette az osztott Braille nézetben rejlő lehetőségeket.

A rendezvény mindig nagyon várt eseménye a nyereményjáték, amelyben a regisztrált látogatók vehetnek részt, a nyereményeket pedig a kiállító cégek adományai képezik. Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ezúttal két Philips márkájú digitális diktafont ajánlott fel.

Látogatóink között akadtak lelkesen érdeklődő fiatalok, akik az újdonság örömével fedezték fel eszközeinket, de örömmel láttuk viszont évek óta visszatérő ügyfeleinket is.

Bízunk abban, hogy a következő LESEK konferencián újra találkozhatunk!

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére