Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Augusztusi cikkajánló

Kedves Olvasóink!
A nyár végével és a szabadtéri programok ritkulásával lassan beszorulunk a lakásba. Mi lehet jobb, mint tartalmas és informatív cikkek hallgatása? Önkéntes felolvasóink augusztusban is elküldték számos kiadvány érdekes cikkeit: ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót.

  1. La Pausa

Mindannyian vágyunk néha egy olyan helyre, ahol csak a szépség és a nyugalom vár. Különösen erős lehet ez a vágy egy olyan híres nő életében, mint Coco Chanel, aki Párizstól távol, egy festői vidéken építtette fel egyetlen igazi otthonát. Ismerjük meg egy patinás villa, a La Pausa történetét!

Köszönet a felolvasásért, Aprilinne!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/La-Pausa

  1. Szívesen tanulnak a hazai fegyencek

Az Új Dunántúli Napló beszámolója szerint a fogvatartotti reintegráció projekt keretében a fogvatartottak lehetőséget kapnak arra, hogy büntetésük letöltése alatt szakmát sajátíthassanak el, így nagyobb eséllyel illeszkedve vissza a közösségbe. A részleteket a cikkben meghallgathatjuk!

Köszönet a felolvasásért, Kovacsmiklos0821

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Szivesen-tanulnak-a-hazai-fegyencek

  1. Nagy Alföldi Tómustra

A Turista Magazin cikke tisztázza a tó fogalmát, kialakulásuk alapján csoportokba sorolja őket, végül pedig részletesen megismertet bennünket az Alföld tavaival.

Köszönjük a felolvasást, Boldi0530!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Nagy-Alfoldi-Tomustra

  1. Dosszié: tekintsünk másképp az idősödésre

– „Mi leszel, ha nagy leszel?” – Tesszük fel gyakran a kérdést gyermekkorú hozzátartozóinknak, amelyre általában határozott választ kapunk. De mi lesz, ha időskorúak leszünk? Erre pedig inkább nem gondolunk, mert az idősödéssel együtt jár a kiszolgáltatottság és a magány. Jelen cikk néhány nagyon szép példát mutat be, amelyből ennek épp az ellenkezőjét látjuk. A cikket olvasva világossá válik mindannyiunk számára, hogy végigdolgozott életünk és a gyermeknevelés után mindennapjaink hasznosan és tartalmasan telhetnek el, ha szeretnénk.

Eszterpolgar16, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Nok-lapja2

  1. A létezés ténye

A cikk egy család történetén keresztül mutatja be, mi minden munkál a lelkünk mélyén, ha nem fogadjuk el őseink történetét, amelyből kiviláglik, ahhoz, hogy mi kiegyensúlyozott életet élhessünk, meg kell értenünk családunk múltbéli cselekedeteit, gyászát és fájdalmait.

Hargitavillo, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/A-letezes-tenye

  1. Első olimpiai bajnokunk: Hajós Alfréd, „a magyar delfin”

A cikkben megismerhetjük Hajós Alfrédot, aki 1896-ban az első újkori játékok első úszóversenyén Athénban két arany érmet nyert. A helybéliek hősként ünnepelték, majd elnevezték A Magyar Delfinnek. Vajon hogyan zajlott a verseny? Mivel kellett megküzdeniük az úszóknak? Milyen stratégiát választott Hajós Alfréd? Mi volt a válasza a görög király azon kérdésére, hogy miképp tanult meg úszni ilyen jól? A cikkből minden kérdésre választ kapunk, valamint Hajós Alfréd életébe is betekintést nyerhetünk.

Zsanna, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Elso-olimpiai-bajnokunk-Hajos-Alfred-a-magyar-delfin-1-resz

  1. A gyökerek (1) – Fegyverkezési verseny

Az egész akkor kezdődött, amikor Nagy-Britannia elszigeteltsége véget ért. Flottájuk fejlesztésének elindítása a Német Császárságot nem hagyta nyugodni, így ők is komoly fegyverkezésbe kezdtek.

Miután a békítő megbeszélések zátonyra futottak, Németország bejelentette flottája bővítését, és a britek is felkészültek a háborúra. A cikkből megismerhetjük a britek csatahajóit, a német tengeralattjárókat, valamint öt további tényt is megtudhatunk az angol-német flotta párbajról.

Alexpatrik05, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/A-gyokerek-1-Fegyverkezesi-verseny-1-resz

  1. Nagyobb útnál már szívja a fogát

A város tele van autókkal, főleg reggelente, amikor a munkába vagy iskolába igyekvők pöfögnek a dugóban. Közben a benzin ára emelkedik. Nincs mese, a helyzet kezd lassan tarthatatlanná válni. Egyéb, alternatív megoldások is elterjedőben vannak, mint például a hibrid vagy az e-autó. Jelen cikk írója megismertet bennünket az e-autók jellemzőivel, előnyeivel és hátrányaival, de gazdasági szempontból is körüljárja a témát.

Lillaguttengeber, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Nagyobb-utnal-mar-szivja-a-fogat-1-2

  1. Az amerikai aranypiramis

Chicago egyik elővárosában áll a II. Ramszeszt ábrázoló szoboróriás és az aranylemezekkel fedett piramis. De mégis miért és hogyan jöttek létre ezek a tájidegen alkotások?

Akos20060519, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Az-amerikai-aranypiramis

  1. Hogyan lettem vegából húsevő?

Arról már sokszor és sokat hallottunk, hogy valaki úgy döntött, elhagyja az étrendjéből a húst. Arról azonban, hogy újra fogyasztani kezdi, annál jóval kevesebbet. Hogyan és miért történhet ez meg? Hogyan lehet elviselni és feldolgozni ennek lelki folyamatait? A cikkből megtudhatjuk.

Zsanna, köszönjük a felolvasást!

A cikk itt érhető el: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Hogyan-lettem-vegabol-husevo-Bede-Anna

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére