Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Adományozással ünnepelt az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Szolid ünnepséggel és tízmillió forint értékû szoftveradomány átadásával ünnepelte mûködésének ötéves évfordulóját az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány.

A Vakok Általános Iskolájának Nádor termében rendezett ünnepségen Szuhaj Mihály kuratóriumi elnök ismertette az alapítvány elmúlt öt évben végzett fõbb tevékenységeit. Ezek közé tartozik a használt számítógépek adományozása, a tanfolyamok szervezése, valamint honosították a nemzetközileg is elismert JAWS for Windows képernyõolvasó programot, amely a látássérült felhasználók számára lehetõvé teszi a Windows operációs rendszer önálló használatát. Újdonság a MAGic képernyõnagyító program honosítása, amely az elsõ professzionális képernyõnagyító szoftver, amely magyar nyelven is elérhetõ.

Szuhaj Mihály hosszasan méltatta továbbá a Scansoft-Recognita Rt. – az alapítvány egyik alapítója – adományozási tevékenységét. A cég tíz éven keresztül a Recognita Alapítványon, az elmúlt öt évben pedig az „Informatika a látássérültekért” Alapítványon keresztül támogatta a látássérült felhasználókat ingyenes optikai karakterfelismerõ szoftverekkel. Dr. Balázs-Piri László, a Scansoft-Recognita Rt. megjelent adminisztratív igazgatója elmondta, hogy az adományozási tevékenységet továbbra is fontosnak tartják, és reményei szerint azt a jövõben is folytatni tudják.

A másik alapító, az MVGYOSZ nevében Erhartné dr. Molnár Katalin fõtitkár elmondta, hogy egy szervezet életében öt év nem nagy idõ, mégis, az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány már bizonyította az életképességét. A dinamikusan fejlõdõ alapítványnak a fõtitkár további sok sikert kívánt.

Az alapítvány szakemberei ezután a legújabb fejlesztéseket ismertették. Megjelent a JAWS for Windows 6.20-as program honosított változata. Szintén megjelent a MAGic 9.30 képernyõnagyító program magyar nyelvû verziója, amelynek mûködését a honosítást vezetõ Sinka Imre kivetítõn is bemutatta.

Az ünnepi beszédek elõtt és után Varró Attila zongorajátéka szórakoztatta a megjelenteket, majd kiosztották az alapítvány nyár végi határidõvel kiírt pályázatának nyereményeit. A több mint tízmillió forint értékû szoftvereket több mint száz nyertes vehette át a helyszínen. A JAWS és a MAGic programok legújabb verziói egyaránt letölthetõek honlapunkról.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére