Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„A tiszta hang nagyobb élményt ad”

Tóth MárkA Chip Magazinról és annak hasznosságáról egy fiatal diákkal, Tóth Márkkal beszélgettem.

Márk 16 éves, születése óta látássérült. Budapesten jár iskolába, most kezdi el a gimnáziumot integráltan. Hobbija az informatika, a közlekedés, azon belül is leginkább a vasút.

Ezen kívül szereti a filmeket és a sorozatokat. Újabban főleg a dráma és a horror műfajt preferálja, régebben viszont a vígjátékok érdekelték. Mostani kedvencei közül kiemelte a The walking Dead és a Next című sorozatot. A jövőben előreláthatólag informatikával szeretne foglalkozni, de a rádiózás és az azzal járó technikai feladatok is nagyon érdeklik: jelenlegi iskolájában is ő, és még néhány hasonló érdeklődésű vak diák készíti a rádióműsort nagy odaadással.

LH: A Lapról Hangra oldalról mikor és honnan hallottál először?

TM: Két-három évvel ezelőtt én már hallottam erről a kezdeményezésről, és akkor megnéztem. Találtam jó magazinokat, elkezdtem azokat olvasni, aztán valahogy ez elfelejtődött. Most januárban vagy februárban volt szó róla a Gépház című rádióműsorban, és akkor újra megnéztem, azóta olvasom.

LH: Vannak olyan témák, amelyeket szívesen olvasnál, egyáltalán konkrét témákat keresel az oldalon?

TM: Én informatika témában olvasom legfőképpen a cikkeket, de az aktuálpolitika is érdekel.

LH: A Chip Magazinról honnan hallottál először?

TM: Amikor a Gépházban bemutatták az oldalt, akkor jobban felfigyeltem rá, megnéztem az egészet. Megtaláltam a hírlevél lehetőségét, feliratkoztam, így küldték el a hírt erről is.  A Chip Magazin cikkeit rendszeresen olvasom, ha van egy kis szabadidőm, de általában megnézem az újakat is. A tiszta hang pedig nagyobb élményt ad.

LH: Neked, mint rádiósnak ez fontos is lehet. Konkrétan szoktál keresni egy-egy témát a Chip Magazinon belül?

TM: Ezen a magazinon belül szinte mindent elolvasok. Az IT és biztonság kategóriában szoktam nagyon szeretni a cikkeket, elgondolkodtatóak.

LH: Van-e olyan téma, amiről szívesen olvasnál, de még nem találtad meg?

TM: Óriási vasútbarát vagyok, de ez egy igazán kis réteget érdekel. Meglepődtem, mert találtam egy cikket az indóházról, ez igazán nagy öröm volt. Megpróbáltam egy oldalon elolvasni, de ezek a digitális magazinok nem túl vakbarátak. Aztán hamar le is mondtam erről. Próbáltam beszélni annak az oldalnak az ügyfélszolgálatával, ahol ezt a cikket megtaláltam, hogy legalább Pdf formátumban tegyék elérhetővé, és akkor azt még át lehet konvertálni, de nem voltak túl nyitottak, úgyhogy ez abbamaradt.

LH: Köszönöm az interjút.  Remélem, a Lapról hangra egyik önkéntes felolvasója egyszer meglep majd téged néhány vasútról szóló cikkel.

Az interjút készítette: Geszti Eszter

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére