Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Magyarországon ingyenes képernyőolvasó és nagyító szoftverek híre bejárja a világot

A JAWS, a MAGic és a ZoomText szoftverek gyártója, a VFO Group sajtóközleményben számolt be arról, hogy Magyarországon, a világon harmadik országként, ingyenessé vált a JAWS, a MAGic és a ZoomText program. Az alábbiakban olvashatják a hírt, amelyben a VFO Group beszámolt a magyarországi vak és gyengénlátó embereket érintő nagyszerű újdonságról.

 

Mostantól ingyenesen hozzáférhetőek a JAWS képernyőolvasó, illetve a MAGic és a ZoomText képernyőnagyító szoftverek a magyarországi látássérültek számára

Barendrecht (Hollandia), St. Petersburg (USA), 2018. július 30.

A Freedom Scientific örömmel jelenti be, hogy a magyarországi partnerével, az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal (INFOALAP) való együttműködés eredményeként Magyarországon ingyenessé váltak a világ legnépszerűbb képernyőolvasó és –nagyító szoftverei a JAWS, a MAGic és a ZoomText programok. Ezt a mérföldkőnek tekinthető lépést eddig összesen két ország tette meg a világon, 2014-ben Kolumbia, 2016-ban pedig Spanyolország tette ingyenesen elérhetővé e szoftvereket a vak és gyengénlátó emberek számára. Mostantól pedig immár Magyarországon is ingyenesek ezek a 25 éves múltra visszatekintő, a Windows rendszer és a hozzákapcsolódó alkalmazások használatát biztosító szoftverek a vak és gyengénlátó emberek, valamint az őket oktató intézmények és az őket alkalmazó munkahelyek számára.

„Nagy öröm, hogy a partnereinkkel való szoros együttműködés eredményeként újabb országban válik elérhetővé a vak és gyengénlátó emberek számára a JAWS, a MAGic és a ZoomText teljes értékű, honosított verziója. Az elmúlt években is jelen voltunk Magyarországon, ez a lépés viszont biztosítja a támogató technikákhoz való hozzáférést minden magyar állampolgár számára.” – jelentette ki Miguel Abdo, a VFO Group tagjaként működő Freedom Scientific szoftverfejlesztésért felelős alelnöke.

A Freedom Scientificről

A Freedom Scientific vezető szerepet tölt be a látássérülteket segítő támogató technikák gyártásában. 2015 óta a Freedom Scientific a VFO Group tagja. A VFO Group központja az Egyesült Államokban és Hollandiában található, a következő országokban rendelkezik képviselettel: Svájc, Belgium, Kanada, Németország és az Egyesült Királyság. A VFO disztribúciójának köszönhetően a Freedom Scientific termékei a világ több, mint 70 országában vannak jelen. A Freedom Scientific termékei az Egyesült Államokban és a világ más országaiban is bejegyzett védjeggyel rendelkeznek. Az itt említett termékekre az adott tulajdonosok által bejegyzett védjegyben rögzített irányelvek vonatkoznak.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére