Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A LESEK konferencián járt az INFOALAP

 

Hagyományainkhoz tartozik, hogy minden évben ellátogatunk a LESEK konferenciára, hogy bemutathassuk legújabb szoftvereinket és hardver eszközeinket az érdeklődőknek. Hetekkel a rendezvény előtt már megkezdjük a készülődést, hogy november 14-én mindenki és minden készen álljon arra, hogy fogadhassuk a látogatókat az INFOALAP standján.

Nyitás után nem sokkal meg is találtak minket az első érdeklődők, és utána nem volt megállás. Mindenki szerette volna, ha csak rövid ideig is kézbe foghatja legújabb hardvereinket, kipróbálhatja azokat a szoftvereket, amelyekről ismerőseitől már csupa jót hallott. A legnépszerűbb termékeink idén is a digitális nagyítók és a Braille-kijelzők voltak. A Traveller HD elektronikus hordozható nagyítót kézről kézre adták gyengénlátó vendégeink. Hamar felfedezték, hogy milyen helyzetekben lehet segítségükre ez az igen praktikus eszköz, melynek kijelzője jóval nagyobb ismertebb kistestvéreinél, képátlója közel 34 cm. Jól jöhet, ha A/4-es dokumentumokat kell elolvasnunk, ráadásul igen könnyen szállítható.

Segédeszközeink közül a diákok nagy kedvencei a 14- és 40 cellás Braille-kijelzők voltak. Ezek az 5. generációs eszközök ma már igazán elnyűhetetlenek, az alumínium- és acélház biztosítja, hogy a legrázósabb úton se essen bajuk. Mivel a készülék jegyzetkészítésre is alkalmas, ezért számítógéptől és okostelefontól távol is nagy hasznát veheti a tulajdonosa. A Focus Blue Braille-kijelzők azoknak a felnőtteknek is fontos segédeszközei lehetnek, akiknek hosszú szövegeket kell olvasniuk munkájuk során, és lényeges, hogy minden szót jól értsenek. A jogászok és a fordítók „legjobb munkatársaivá" válhat ez a két Braille-kijelző.

Hardvereink között a harmadik „dobogós helyezett" a ClearReader+ készülék volt. Ezzel síkírású dokumentumokat, leveleket, újságokat lehet felolvastatni. Aki használja a ClearReader+-t, annak ezentúl nincs gondja arra, hogy jól szkennelt-e be egy lapot, nem kell azon törnie a fejét, hogy kit kérjen meg, ha sürgősen fel akar olvastatni valamit. Sokan voltak, akik a legszívesebben rögtön magukkal vitték volna ezt a „csodagépet".

Szuhaj Mihály, az INFOALAP kuratóriumi elnöke délutáni előadásában az ország licenc kínálta lehetőségeket ismertette az érdeklődőkkel. Részletesen beszélt arról, hogy immár négy szoftver, a JAWS, a ZoomText, a Fusion és a MAGic legfrissebb verziója érhető el ingyenesen az ország licenc révén, ráadásul már a határon túli, magyar igazolvánnyal rendelkezők is igényelhetik ezeket a képernyőolvasó és nagyító szoftvereket.

A konferencia végén rendezett sorsoláson az alapítvány által felajánlott három digitális diktafon is gazdára lelt.

Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott standunkhoz. Büszkék vagyunk régi ügyfeleink hűségére, és örülünk az új érdeklődőknek.

Az Önöktől érkező kérdések és javaslatok új lendületet adnak munkánkhoz. Találkozzunk jövőre is a LESEK kiállításon!

Addig is látogassanak el honlapunkra, és ha tehetik, keressék fel személyesen is alapítványunk ügyfélszolgálatát, Zuglóban, a Bácskai utca 29/b szám alatti irodánkban.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére