Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Fehér Bot Napja alkalmából megjelent a beszélő Linux legújabb, 4.0 kiadása

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány fejlesztéseként megjelent a Beszélő Linux kiadás 4.0 verziója. A 4.0 kiadás az Ubuntu 14.04.1 verziójára épül, és öt éven át lesz támogatott.

Az ingyenesen hozzáférhető, akadálymentes beszélő Linux az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált a látássérült emberek körében.

A 2014. évi Fehér Bot napja alkalmából megjelent kiadás legfontosabb újdonságai

Elérhetővé vált a képernyő nagyítási szolgáltatás

 A BeLin 4.0 kiadás új felhasználói felülete (GNOME Shell) alapértelmezetten tartalmazza a képernyőnagyító szolgáltatást, valamint számos kényelmesen használható funkciót. A nagyítási képességnek köszönhetően mostantól – a vak felhasználók mellett – a gyengénlátó emberek is használatba vehetik a BeLin új kiadását.

Továbbfejlesztett képernyő olvasási szolgáltatás

Az Orka Képernyőolvasó program legújabb, 3.14-es verziója számos fontos fejlesztéssel támogatja a még kényelmesebb internet-használatot.

Gyorsabb navigáció a honlapok tartalmában: Mostantól egy weboldal elemeit, típusaik szerint külön listákban is megjelenítheti a felhasználó, és ez gyorsabbá teszi a keresett információk elérését.

Könnyebb tájékozódás a weboldalakon: A honlapok tartalmának kényelmesebb megismerését segíti az „objektum” megjelenítési mód bevezetése. Ekkor az egy sorban megjelenő, webes elemeket (pl. hivatkozások) a képernyőolvasó program nem egymás mellett, hanem külön sorban jeleníti meg.

Hallhatóvá válnak a színek: Az Orkával mostantól felolvastatható a megjelenő webes tartalom előtér és háttér színeinek neve.

Új, Információs Központ funkció

Az új szolgáltatás egy kényelmesen kezelhető felületen keresztül biztosít akadálymentes hozzáférést a felhasználók által leggyakrabban keresett webes információkhoz (pl. időjárás előrejelzés, hírek, újságcikkek, stb.). Az Információs Központban elérhetővé tett webes tartalmak köre bővíthető.

A BeLin 4.0 kiadás teljes dokumentációja a www.belin.hu honlapon olvasható.

Alapítványunk reméli, hogy egyre több vak és gyengénlátó ember számára válik elérhetővé a számítógép-használat az ingyenesen hozzáférhető, akadálymentes Beszélő Linux kiadás révén.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére