Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Chip Magazin októberi cikkajánlója

Kedves Olvasóink!

Ősz végére megérkezett a Chip magazin októberi száma Pregh Balázs tolmácsolásában. A cikkekben érdekes, nem mindennapi kérdésekre kapunk választ, és megoldást kereshetünk apró-cseprő, még fennálló problémáinkra, vagy a hétköznapjaink megkönnyítésére is.

Íme a Chip magazin októberi cikkajánlója!

1. Aktuális – Esetoldalak: Amikor egy hiba az állásunkba kerülhet

Hogyan működik a megszemélyesítéses csalás? Fel lehet ismerni? Mi az a Social engineering? Hogyan fordulhat elő az, hogy bár sok cég nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, mégis rohamosan nő az efféle csalások száma? A cikk szerzője néhány hasznos tanácsot gyűjtött össze az eset kiberbiztonsági szakértőitől annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen a pszichológiai megtévesztés kockázatát.

A cikk itt érhető el: Amikor egy hiba az állásunkba kerülhet


2. Aktuális – VLAN I. Wi-Fi 6 – váltás a szuper VLAN-ra

Az új Wi-Fi 6 szabványt ma már egyre több eszköz támogatja. A hatrészes cikk tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan válthatunk egyszerűen, és hogyan építhetünk ki egy stabilan működő rendszert otthonunkban. Hogyan végződött a magazin szerkesztőségének vizsgálata? Vajon miért érdemes váltani? Egyáltalán érdemes? Milyen előnyökkel rendelkezik a Wi-Fi 6 használata? A cikk meghallgatásával minden kérdésünkre választ kapunk. Az első rész itt érhető el: Wi-Fi 6 – váltás a szuper VLAN-ra


3. Aktuális – Kipróbáltuk: Digitális macskaösszezavaró Kft.

Ugye milyen érdekesen hangzik? Főleg a macskák számára… Vagy mégsem? A cikk szerzői kipróbálták az Enabot Ebo SE névre hallgató kisrobotot, amelyet eredetileg a háziállatok szórakoztatására és otthonunk megfigyelésére fejlesztettek ki. Hogyan működik? Sikerült felkeltenie a játékos kedvű cicák figyelmét? A cikkből minden kiderül, amely itt érhető el: Kipróbáltuk: Digitális macskaösszezavaró Kft.


4. Gyakorlat – Biztonság I. Honnan tudjuk, ha meghackeltek minket?

Az elmúlt évek során több milliárd jelszó és személyes adat került hackerek kezébe, akik ezeket az adatokat eladásra kínálták. A kétrészes cikk öt szivárgásellenőrző programot ajánl annak megvizsgálására, hogy vajon a mi adataink köztük vannak-e, illetve tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan védhetjük jelszavainkat, és hogyan hozható létre egy igazán biztonságos jelszó. Az első rész itt érhető el: Honnan tudjuk, ha meghackeltek minket?


5. Teszt – Appkalauz

Ahogy már megszokhattuk, a magazin szerkesztői ezúttal is bemutatnak néhány hasznos és érdekes alkalmazást. Köztük van a TextMaker, vagy a már sokak által ismert és használt Strava, amely a sporttevékenységünk rögzítésére szolgál, de sorra kerül a 24me személyi asszisztens is, ami a hétköznapi teendőink beosztásában segít. Még több érdekességért kattintson a cikkre, amely itt érhető el: Appkalauz


6. Teszt – Jó vételek

A cikk szerzője a hónapban hat alkatrész aktuális árát és az árak várható alakulását ismerteti, valamint noteszgépeket mutat be három kategóriában.

A cikk itt érhető el: Jó vételek


7. Tippek és trükkök – Tudta-e különszám

Az IPM külön számában a szerkesztők közel 150 kérdést tesznek fel, és frappánsan meg is válaszolják őket. A Chip magazin szerkesztője ezek közül válogatott. Hogyan élhetnek túl bennünket az adataink? Csak töltsünk fel minden fontos adatot a felhőbe? Létezik biztos megoldás? Honnan származik a „kukac” jel? Honnan ered az „Élj soká és légy sikeres” kézjelzés? Még több kérdésért és az azokra adott válaszokért kattintson a cikkre, amely itt érhető el: Tudta-e különszám


8. Vezércikk

A cikk szerzője az október 5-én megjelenő Windows 11-ről ír, hasznos információkat és tanácsokat adva a frissítésekkel kapcsolatban. A cikk itt érhető el: Vezércikk


9. Windows Extra – Adatvédelem

Sokszor esett már szó arról, hogyan védhetjük meg adatainkat illetéktelen betolakodókkal szemben. Részletesen tárgyaltuk már azt is, milyen módszerekkel ügyeskednek a hackerek, vagy hogy miképp működik az adathalászat. Arról azonban keveset hallottunk, hogy milyen lépésekkel védhetjük meg adatainkat a Microsofttal szemben, aki túl sok szabad teret ad magának a Windows 10-ben, amikor a mi adatainkról van szó. Milyen beállításokkal védhetjük jobban a magánéletünket? A cikkből részletesen megtudhatjuk, amely itt érhető el: Windows extra – Adatvédelem


10. Windows Extra – Virtuális Windows 11

A cikk részletesen bemutatja, hogyan lehet kockázatmentesen kipróbálni a Windows 11 operációs rendszer biztonságos, virtuális verzióját.

A cikk itt érhető el: Virtuália Windows 11

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére