Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Várjuk a Sziget Fesztiválon!

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány is bemutatkozik az év nagyszabású rendezvényén, 2008. augusztus 13-tól 18-ig. Az Ability Park területén felállított sátrunkban (közel a főbejárathoz) átfogó információt kaphatnak a látogatók arról, hogy milyen segédeszközök állnak a látássérült emberek rendelkezésére ahhoz, hogy a számítástechnika vívmányait élvezhessék. Szakképzett látó és látássérült informatikusok mutatják be az akadálymentesítést biztosító szoftvereket és egyéb eszközöket, többek között kipróbálhatják a Windows alatt futó Jaws képernyőolvasó, valamint a MAGic képernyő-nagyító programokat, újdonságként tesztelhetik a Linux alatt működő Orka képernyőolvasó és nagyító programot is.
Munkatársainktól tájékoztatást kaphatnak az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány munkájáról és terveiről, de akár számítástechnikai problémáikkal is megkereshetik őket.
Várjuk Önöket a Sziget Fesztiválon, és ne habozzanak akkor sem, ha látássérültként egyedül szeretnék felkeresni sátrunkat!  Ugyanis segítségükre siet a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Egyesülete (VGYKE), mely előzetes egyeztetés alapján a fesztivál teljes idején kísérőszolgálatot biztosít. (Telefonon hívja Illés Andrást a 06-70-387-5262-es számon). 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére