Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Űrtábor előtt – beszélgetés a MANT és az Infoalap pályázatának nyertesével

Tóth Gábor budapesti gimnazista az emberi részvétellel zajló űrrepülést bemutató esszéjével nyert részvételi lehetőséget a NASA űrtábor kifejezetten látássérült fiataloknak szervezett turnusában. Gábor szeptember 23-án utazik a tábornak otthont adó Alabama állambeli Huntsville-be.

Gábort a tavalyi pályázat egyik győztese, Velegi István ösztönözte, hogy vegyen részt a pályázaton. Emellett fontos tényező volt az idő is: mivel a pályázaton tizenkilenc éves korig lehetett indulni, Gábor számára ez volt az utolsó lehetőség, hogy megmérettesse magát a versenyen. Dolgozatát az emberes űrrepülések előzményeiről és történetéről írta. A külföldi és a magyar űrrepülés-történetet egyaránt igyekezett alaposan bemutatni, amely a szigorú terjedelmi megkötések miatt nem volt könnyű feladat. Azonban az elért eredmény azt mutatja, Gábor a szűkre szabott terjedelem ellenére is értékes és alapos pályaművet készített.

Az elmúlt hónapokban amerikai hanganyagok segítségével és a tavalyi győztessel folytatott beszélgetések alatt a legszükségesebb szakkifejezések megtanulásával készült a táborban való részvételre. Az út előtti utolsó napokban jóleső izgalommal várja a tábort, mert egy új hely megismerése, felfedezése mindig örömet jelent a számára. A mostani utazás azért is különleges, mert az űrtáborban alkalma lesz számos hasonló érdeklődésű fiatallal megismerkedni, szert tenni új, speciális ismeretekre, és próbára tenni angol nyelvtudását.

Miután hazajött a táborból, megkérdezzük majd őt élményeiről, benyomásairól. Addig is álljon itt néhány gondolat, amellyel Gábor a következő űrpályázatra való jelentkezésre biztatja az olvasókat: – Mindenkinek, aki ezt a cikket olvassa, csak azt tudom javasolni, hogy mindenképpen próbálja meg a pályázatra történő jelentkezést. Ez még azoknak sem hasztalan, akik nem nyernek, hiszen az időközben megszerzett tudást később bárhol fel tudják használni.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére