Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Újraindult az IT Klub

A tavalyi hagyományt követve az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány informatikai klubjába hívta az érdeklődőket november 4-re. A Vakok Állami Intézetének kultúrtermét olyan gyengén- és aliglátó emberek keresték fel, akik kíváncsiak voltak a honosított, és az idén októbertől Magyarországon is forgalmazott ZoomText 9.1 képernyőnagyító szoftverre.

Szuhaj Mihály, az alapítvány ügyvezetőjének köszöntője után a program bemutatására a cseh Bretislav Vernert, az amerikai gyártó (Ai Squared) közép-európai képviselőjét kérte fel.  Az előadás angolul hangzott el, kitűnő magyar tolmácsolással.

Az előadó bevezetőjében kihangsúlyozta, hogy a ZoomText kifejezetten a gyengén- és aliglátóknak kifejlesztett program. Ezután ismertette a program főbb jellemzőit. Bemutatta a megjelenítéssel kapcsolatos lehetőségeket, mint pl. a nyolc különböző típusú nagyítási funkció, a különböző színbeállítási variációkat, az egérkurzor kiemelési módjait, valamint az xFont technológiát, mely lehetővé teszi, hogy a karakterek nagyméretű nagyítás esetén is sima szélű vonalvezetéssel jelenjenek meg. Beszélt a program felolvasást biztosító lehetőségeiről, amelyeket a program a Profivox beszédszintetizátorral együtt biztosít. Említést tett a ZoomText egyéb szolgáltatásai közül a keresés funkciójáról, melynek segítségével kereshetünk az Asztalon, a megnyitott dokumentumokban és a weblapokon.

Bretislav Verner úr és a közönség

Végezetül Verner úr kiemelte az "Informatika a látássérültekért" Alapítvánnyal való gyümölcsöző együttműködést. Felhívta a résztvevők figyelmét, hogy további információkért forduljanak az alapítványhoz. A ZoomText kipróbálható változata letölthető a www.zoomtext.hu weboldalról, az ügyfélszolgálat elérhetősége pedig (70) 295-9288.

Az előadás végén Szuhaj Mihály mondott köszönetet az előadónak, majd kisorsolták a gyengénlátó résztvevők között a gyártó cég és az alapítvány közös ajándékát, a 210.000 Ft értékű ZoomText programot. A boldog nyertes: Balla Attila, a budapesti Gyengénlátók Általános Iskolájának diákja lett.  

A nyeremény átadása

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére