Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Újabb iskolákba látogatott Agárdi Szilvi

Az első sikerek után egyre több iskolából kerestek minket, jelezve, hogy bizony náluk is nagyon jól jönne egy angyali látogatás, amelynek hatására még nagyobb kedvvel végzik a diákok az iskolai közösségi szolgálatot. Örömmel mondhatjuk, hogy gyorsan beteltek Szilvi novemberi és decemberi időpontjai, valósággal iskoláról iskolára „adták” őt.

Reziben, az általános iskolában a gyerekek lenyűgözve hallgatták, hogyan tanult meg Szilvi írni-olvasni, milyen füzetei voltak, mit szeret csinálni szabadidejében. A látássérültek mindennapjait szemléltető játékos feladatok elgondolkoztatták a hallgatóságot, és sokakban megfogalmazódott a kérdés, hogyan, miben segíthetnek a vak vagy gyengénlátó embereknek. Erre kiváló lehetőség a Lapról hangra közösségi összefogás keretein belül történő felolvasás, amelyhez jónéhányan kedvet kaptak Szilvit hallgatva.

Az országjárás következő állomása Kálmánháza volt. Szilvi itt is elkápráztatta hangjával a közönséget. A műsor fontos része volt a Lapról hangra oldal bemutatása, amelyről a saját olvasói élményekből kiindulva mesélt a főállású angyal. Sokan ekkor gondoltak bele, hogy vannak, akiknek segítség nélkül szinte lehetetlen elolvasniuk egy újságot. Többen ki is mondták, hogy „Persze, miért is ne olvasnék fel, ha magamnak is átlapozom, nahát, hogy ez eddig nem jutott eszembe…”. Bízunk benne, hogy Kálmánházáról is sok felolvasó csatlakozik hozzánk.


A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban a tizedikesek és osztályfőnökeik nagy szeretettel fogadták Szilvit. Az előadás elején lejátszott kisfilmet mindenki pisszenés nélkül nézte. Az első dal után gyorsan oldódott a hangulat, a helyzetgyakorlatok során pedig már harsányan nevetett a közönség. A Lapról hangra kezdeményezés bemutatásakor sokan érezték úgy, hogy ez a nekik való önkéntes munka, és nemcsak a műsor miatt érte meg eljönni, hanem azért is, mert megtalálták a „rájuk szabott” feladatot, amelyet örömmel végeznek az iskolai közösségi szolgálat során, és annak leteltével is szívesen folytatják.


December 2-án a szentendrei Református Gimnáziumot kereste fel Szilvi. Itt már nem újdonság, hogy a vak és gyengénlátó emberek ugyanolyanok, mint bárki más, csak néhány dolgot – a látás hiánya miatt – máshogy csinálnak. Ebben az iskolában a Lapról hangra is ismerős fogalom, hiszen a szentendreiekkel régóta kapcsolatban vagyunk. Legutóbb szeptemberben jártunk náluk, amikor több más szervezettel együtt mutatkozhattunk be. Szilvi előadása hozzájárult ahhoz, hogy még lelkesebben olvassanak azok a szentendrei diákok, akik már közösségünk tagjai, és reméljük, lesznek olyanok is, akik a keddi fellépés hatására döntenek úgy, hogy felolvasók lesznek.


Örülünk, hogy az ország legkülönbözőbb részeiből érdeklődnek Agárdi Szilvi és a Lapról hangra közös bemutatói iránt. Ha Ön is szeretné, hogy Szilvi ellátogasson az iskolájába, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a e-mailcímen, hogy minél hamarabb időpontot tudjunk egyeztetni. Megéri gyorsan jelentkezni, januárra van még néhány szabad időpont! J)

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére