Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Sokféleség a T-Systemsnél – egy más, értékesebb életszemlélet

A sokféleség előnyeit hangsúlyozó programjával a T-Systems a tisztesség, a tolerancia kultúráját, az egyéni képességek és a különböző életfilozófiák értékeit hirdeti. A kezdeményezés célja, hogy bárki számára egyenlő esélyt biztosítson a munkához, és egy olyan munkakörnyezetet teremtsen, amelyben mindenki a lehető legjobban kibontakoztathatja képességeit.

Hogyan értelmezi és éli meg társaságunk a sokféleséget világszerte? Vessünk egy pillantást Magyarországra, ahol a budapesti nemzetközi ügyfélszolgálaton (ISD) három látássérült munkatárs foglalkoztatása kiváló példája a sokféleség beillesztésének, megélésének a mindennapokban.

Hunyadi Krisztina az egyik német nyelvű ügyfélszolgálatos csapatban dolgozik első vonalbeli ügyféltámogatóként. A német nyelvű ügyfelek jelszavának megújításáért felelős az SAP rendszerben. -Miután a mentoromtól elsajátítottam a munkát, most már egyedül dolgozom a JAWS programmal, amely felolvassa, mi látható a képernyőmön – magyarázza Krisztina.

Papp László másodfokú támogatást nyújt angol nyelven az ügyfeleknek. Amikor jelentkezett erre az állásra a T-Systemsnél, nem volt biztos benne, hogy sikerrel jár. -Két nap gondolkodás után úgy döntöttem, adok magamnak egy esélyt – emlékszik vissza. Ma viszont már fontos szakember az automatizálás és a reporting területén. Számos automatikus reporting eszközt és scriptet alkotott, amelyekkel megkönnyíti kollégái munkáját.

Podmanyiczki Annamária a magyar ügyfelek között végzett elégedettségi felmérésekért felelős. Elemzi a beérkezett válaszokat, majd közvetíti az eredményt az ISD Minőségbiztosítási Osztálya felé. A következőképpen jellemzi munkája fontosságát a minőségbiztosítási csapat részére. -Az ügyfelek elégedettsége létfontosságú számunkra. Az ISD nagy hangsúlyt fektet a visszajelzésekre, hiszen ezek alapján válik lehetségessé, hogy szolgáltatásainkat az ügyfelek igényeinek megfelelően fejlesszük.

Integráció a kezdetektől fogva

A látássérült munkatársak gyors beilleszkedése nemcsak a technikai eszközöknek volt köszönhető, hanem a segítőkész kollégáknak is. Krisztina így vall erről: -A kezdetektől fogva könnyű volt a számomra a munka az új környezetben, mert a kollégáim rögtön elfogadtak, és bevettek a csapatba. Támogatnak, segítenek az információk összegyűjtésében, amelyekre szükségem van a napi munkámhoz. Néha olyan hibaüzenet érkezik, amelyet a JAWS nem tud felolvasni. Ekkor a kollégáim segítenek az üzenet értelmezésében. Szeretek itt dolgozni, és büszke vagyok arra, hogy én vagyok az ISD egyetlen németül beszélő látássérült alkalmazottja. Örülök, hogy a munkám során németül beszélhetek, és eközben fejleszthetem a nyelvtudásom.

László is élvezi a munkáját: -A kollégáim nagyon segítőkészek, és elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Úgy bánnak velem, mint ahogyan bármelyik másik kollégával viselkednének. Ez nagyon fontos a számomra.

Tavaly az ISD menedzserei és a három látássérült alkalmazott leendő kollégái részt vettek Budapesten a Láthatatlan Kiállításon, egy utazáson a láthatatlan világba. Teljes sötétségben, egyedül hangok, érintés és illatok alapján kellett tájékozódniuk. Így könnyebben bele tudták képzelni magukat a látássérült kollégáik mindennapjaiba.

-A sokféleség új utakat nyitott számunkra az észlelés, gondolkodás, cselekvés területén, és gazdagította az ISD közösségét. Krisztina, Annamária és László a csapatunk fontos tagja – mondja Király Krisztina, az ISD üzleti támogatások csoportvezetője. – A látássérült munkatársakkal végzett munka mindenkit megtanít arra, mi igazán fontos, és egy más, értékesebb életszemléletet közvetít számunkra.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére