Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Rólunk írták: Felnéztek rájuk

Alapítványunk is részt vett a hétvégi Educatio kiállításon. A Sulineten részletes cikk jelent meg a rendezvény esélyegyenlőségi vonatkozásairól, amelyben alapítványunk standját is bemutatják. Alább ezt a részletet idézzük.

A X. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon standok és előadások sokasága szólt az esélyegyenlőségről. Megnyitó beszédében Visnyei Csaba, az Educatio Nonprofit Kft. ügyvezetője is megfogalmazta: "nézzünk fel rájuk". (…)

Volt továbbá egy kis sarok az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány számára is, ahol a számítógépre telepíthető képernyőolvasó szoftver megismerésére volt lehetőség, mellyel vakon lehet olvasni, hiszen a számítógép hangosan olvassa fel a szöveget. Így akár e-mailt is tud küldeni egy látássérült ember, vagy éppen msn-en is kommunikálhat. A gyengénlátók segítségére képernyőnagyító programról is beszámoltak, melyen a nagyítás mértékét, a felolvasás sebességét, hangját is be lehet állítani. Fel lehetett próbálni látássérültséget szimuláló szemüvegeket is, így átélhették a kíváncsiskodók, milyen az, ha csak fényt látnak, vagy csupán bizonyos pontokat. Tájékoztattak továbbá egy speciális kézinagyítóról is, melyen a nagyítás mértékének beállításán túl a kép rögzítésére is van lehetőség.

Az érdeklődők között voltak, akiknek ismerőse vagy rokona sérült valamely területen, de sokan csak kíváncsiságból próbálták ki az eszközöket, hogy tisztában legyenek társaik helyzetével, de akadtak a technika vívmányai iránt érdeklődő számítástechnika tanárok is.

A teljes cikk a Sulineten

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére