Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

November 8-tól csak számítógépek vásárolhatók a Sulinet-programban

Egy héttel késõbb, november 8-án lép életbe a Sulinet Expressz program új szabályzata, miszerint ettõl az idõponttól kezdve kizárólag asztali konfigurációkat és hordozható számítógépeket vásárolhatnak a magánszemélyek – olvasható az Oktatási Minisztérium honlapján.

A korábbi november 1-je helyett november 8-ától változik meg a Sulinet Expressz program: ettõl az idõponttól kezdve kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket vásárolhatnak a magánszemélyek a program keretében – olvasható az Oktatási Minisztérium honlapján. A határidõ megváltoztatását nem indokolták.

A feltételek nem változnak

Magyar Bálint oktatási miniszter a mostani változásokról korábban azt mondta, hogy a számítógép-ellátottságot szeretnék növelni ezzel az állami támogatással. Hangsúlyozta: az adókedvezménynek alapvetõen nemcsak szociális célja van, hanem beruházási is. Az elektronikus közigazgatástól kezdve a távmunkán át a távoktatásig, a számítógép- és az internetkapcsolat ma már megkerülhetetlen eszköz, illetve szükséglet – hangsúlyozta a miniszter.

A feltételek a legtöbb vonatkozásban nem változnak: a hatvanezer forintos maximális kedvezmény, az ötvenszázalékos önrész és a 3,4-4 millió forint közötti sávos adócsökkentés megmarad. Az adótörvények keretében a Sulinet Expressz szabályozását nem kell módosítani.

Az idén a programban szeptemberig mintegy ötmilliárd forintos forgalmat bonyolítottak le. Ez a tavalyinak körülbelül a fele, de annak idején a termékválaszték sokkal bõvebb volt, s nem volt ötvenszázalékos önrész és jövedelmi korlát sem.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére