Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„Nemzetközi, informatika, élmény”

Beszélgetés Almádi Csabával a nemzetközi kommunikációs és informatikai tábor előtt

Honlapunk olvasói nemrég megismerhették az ICC egyik magyar résztvevőjét. Most bemutatkozik Önöknek a másik nyertes, Csaba is. Megtudhatják, hogyan készül, milyen várakozásokkal néz a tábor elé, és azoknak is érdemes figyelniük, akik jövőre szeretnének jelentkezni résztvevőnek az ICC-be.

Csaba születésétől kezdve gyengénlátó volt, majd néhány éve teljesen elvesztette látását. Salgótarjánban él, ott végezte az általános és a középiskolát. A középiskolában már egyértelmű volt az informatika iránti érdeklődése, így informatika szakon végzett, sőt egyetemi tanulmányait is ebben az irányban folytatta. Az Egri Eszterházy Károly Főiskolán tavaly szerzett diplomát, idén pedig már az ELTE-re jár programtervező informatikus mesterszakra.

Szabadidejében barátokkal találkozik, úszik és évek óta versenyszerűen csörgőlabdázik Eger csapatában.

Az ICC-ről egy ismerősétől hallott, és rögtön úgy érezte, hogy szeretne ott lenni a táborban, amely egybevág az érdeklődési körével, és még a nyelvgyakorlásra is nagyszerű alkalom. Lelkesen mesél arról, miért is jelentkezett a táborba.

Elsősorban azért, mert érdekel az informatika, és ki szeretném magam próbálni külföldi környezetben. Ilyen jellegű élményem (külföldi tábor angol nyelven, más nemzetiségűekkel) nem lévén, rendkívül jó lehetőségnek tartom, hiszen a nemzetközi jellege miatt maradandó, életre szóló élmények, és más nemzetiségű barátok, ismerősök szerezhetőek – a hasznos ismeretekkel történő gyarapodásról nem is beszélve. Továbbá, az angol nyelven történő kommunikáció gyakorlására, fejlesztésére is remek alkalmat kínál. Tehát nyugodt szívvel mondhatom, hogy a tábor mindhárom fő csapásiránya – hogy nemzetközi, hogy informatikai, és hogy kommunikációs – ösztönözte a jelentkezésem!

Csaba pontosan tudja, mit vár el önmagától a tábor alatt, és van elképzelése arról is, milyen csapattársakkal és milyen programokon érezné jól magát.

Önmagamtól azt várom el, hogy legyek nyitott, merjek kommunikálni, beszélgetni, kérdezni, ismerkedni, a kovácsolódó közösség ill. a workshopok része lenni – az esetleges nyelvi nehézségek ellenére is. A workshopokon éppúgy, mint azokon kívül. A résztvevőktől hasonló mentalitást, a szervezőktől a hatékony segítségnyújtást (ha szükséges), illetve a programok keretein belül a szervezettséget várom. A programoktól pedig, hogy az adott témán belül próbáljanak meg a lehető leginformatívabbak lenni, esetleg minél interaktívabbak.

A foglalkozások közül több is nagyon érdekli őt, és bizony, nem egyszerű választani, ha valakinek annyira szerteágazó az érdeklődési köre, mint az övé.

Az angol nyelv miatt a kommunikációs jellegűek éppúgy vonzanak („Presentation skills”, „Networking”), mint a felhasználói oldallal kapcsolatos (pl. „Google Docs”), vagy a programozással kapcsolatos workshopok, illetve az okostelefonos témájúak („The Great App Exchange”) is az érdeklődésem központjában vannak. A tudományos témákról („Touch the Universe (Astronomy)”) nem is beszélve. Nehéz lesz a választás, mert mindegyiken nem lehet részt venni sajnos.

Nagyon tudatosan és alaposan készül a táborra, igyekszik minden nap tenni valamit az angol nyelvtudása fejlesztéséért. Angol nyelvű filmeket néz, szövegeket olvas, hogy a táborban minél választékosabban és árnyaltabban beszélgethessen. Picit fél a nyelvi nehézségektől, de ezeket inkább a szó pozitív értelmében vett kihívásnak, mint problémának éli meg. Azt tanácsolja azoknak, akik fontolgatják a jelentkezést jövőre a táborba, hogy gyakorolják az angolt, és ne habozzanak, éljenek a lehetőséggel!

Ha megfelelnek a jelentkezési feltételeknek, ne habozzanak jelentkezni, mert a lehetőségeket meg kell ragadni, másképp nem lesz belőlük élmény! Egy év pedig rengeteg idő, szóval ha valakit csak a nyelvtudás tart vissza, addig még bőven lehet gyakorolni, fejlődni, és jövőre nem lesz akadály!” – biztatja a leendő jelentkezőket.

 „Szeretném megköszönni a lehetőséget, és a támogatást az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány részéről, hogy részt vehetek ebben a táborban. Biztos vagyok benne, hogy egy életre szóló élmény lesz, és nagyon hálás vagyok, hogy erre az Infoalap lehetőséget teremtett, és támogat!” – zárja a beszélgetést.

Sok új barátot és hasznos tapasztalatokat kívánunk neki Drezdában. A tábor után pedig természetesen kifaggatjuk őt az élményekről.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére