Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Mostantól magyarul is elérhető a JAWS for Windows képernyőolvasó szoftver 14.0 változata

Örömmel értesítjük a JAWS for Windows képernyőolvasó program felhasználóit és az érdeklődőket, hogy megjelent a szoftver 14.0 verziójának honosított változata.

A JAWS legújabb verziója is lépést tart az informatika folyamatos fejlődésével, a 14.0 verzió támogatja a Windows 8 operációs rendszert, további újdonsága pedig a Nuance Vocalizer beszédhangok használata. A JAWS 14-ben a felhasználó a magyar nyelvű hangok esetében a Profivox beszédszintetizátor hangja mellett a Vocalizer Compact Eszter hangot is választhatja. Ezen felül számos, más nyelvhez tartozó hangkarakter is letölthető a Freedom Scientific weboldaláról.

A korábbi verziókhoz képest jelentős újdonság az optikai karakterfelismerés, amelynek segítségével képfájlok szövege és nem akadálymentes fájlok is olvashatóvá válnak. Az optikai karakterfelismerés jelentős könnyebbség lesz például a diákok és a nehezen olvasható dokumentumokkal dolgozó szakemberek (jogászok, tanárok, stb.) számára.

A JAWS 14 a Braille-kijelzőt használók számára is tartogat kellemes meglepetéseket: a magyar Braille-írásrendszer legújabb szabványoknak megfelelő támogatását és a Braille-gépírás lehetőségét megfelelő Braille-kijelző esetén.

A JAWS legújabb honosított verziója számos egyéb újdonsággal, kényelmi szolgáltatással járul hozzá a számítógép-használat egyszerűvé és örömtelivé tételéhez. A program bemutató-változatai letölthetőek az alapítvány honlapjáról az alábbi linkekről:

JAWS 14.0 32 bites változat

JAWS 14.0 64 bites változat

A termékről részletes ismertető itt olvasható.

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány 

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére