Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megvannak a nyertesek – Az ICC tábor magyar résztvevői 2016-ban

Az ICC tábor jóval több, mint egy kellemes nyári kikapcsolódás. Ez a rendezvény, amelynek szinte minden évben van magyar résztvevője, nemcsak egy nyári tábor 16 és 20 év közötti látássérült fiataloknak, hanem lehetőség a barátkozásra, információcserére különböző nemzetek diákjai között; nagyszerű alkalom egymás megismerésére, megértésére, közös programokon történő részvételre, és végül, de nem utolsó sorban tanulásra, akadálymentes körülmények között. Akik részt vettek az ICC táborokban, mind életre szóló élménnyel tértek haza.

Alapítványunk támogatásával szinte minden évben kijuthat egy-két jelentkező a más-más országban rendezett, a látássérült fiatalok körében ICC rövidítéssel emlegetett nemzetközi kommunikációs és informatikai táborba. A tábori részvételi díjat és az utazási költséget az Infoalap állja. Amit a jelentkezőktől kérünk, az a megfelelő angol nyelvtudás, a nyitottság, a kíváncsiság és a vállalkozókedv, mindezekről egy komoly, kétnyelvű beszélgetés során kellett számot adniuk.

Az idén kiválasztott két fiatalemberben jócskán van a felsorolt adottságokból. A 17 éves Danicska Ádám Dunaújvárosban él, középiskolás. Őt elsősorban a különböző országokból jövő fiatalokkal történő találkozási lehetőség csábítja a táborba, Almádi Csaba leendő informatikusként pedig elsősorban a szakmai tárgyú programok, előadások iránt érdeklődik.

Gratulálunk mindkét fiatalembernek. Honlapunk olvasói hamarosan jobban is megismerhetik őket, megtudhatják, milyen várakozásokkal, izgalommal készülnek a drezdai táborba, ahova idén Kruppa Alexandra, egy korábbi ICC-résztvevő kíséri majd el őket.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére