Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent az Infoalap által fejlesztett DEX program legújabb változata

A 2013-as Nemzetközi Fehér Bot nap alkalmából megjelent az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány programozói által fejlesztett DEX (Dramatizált Elektronikus Könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló) szoftver legújabb, 2.5-ös változata.

A DEX program segítségével a JAWS képernyőolvasó, valamint a MAGic és ZoomText képernyőnagyító szoftverek felhasználói egyszerűen készíthetnek Braille-, hangos- vagy DAISY formátumú könyveket. A DAISY kiadványok egyesítik a hangos- és az elektronikus formátumban hozzáférhető könyvek előnyeit. A Daisy-könyvek kellemes hangon hallgathatóak, és a hangzó részben könnyen navigálhatunk fejezetenként, bekezdésenként, de akár mondatonként is. Ezen könyvek nem csak számítógép segítségével olvashatók, hanem okos telefonon is, így akár útközben is olvashatjuk kedvenc regényünket.

A ma megjelent szoftververzió főbb újdonságai a következők:

– Az eddig támogatott Windows XP, Vista és 7 rendszerek mellett mostantól már Windows 8 operációs rendszerre is telepíthető a DEX.

– A 64 bites rendszereken is lehetővé vált a program használata.

– A 2010-es verzióval bővült azon Microsoft Office csomagok köre, amelyekkel együtt tud működni a legfrissebb kiadás.

– E programverzió már támogatja az ingyenes irodai szoftvercsomagokban elterjedt odt (open document text) formátumú dokumentumok feldolgozását is.

– A DEX a hazai szabványnak megfelelő, magas szintű Braille-konverziós szolgáltatást nyújt, amelyben további 50 százalékkal emeltük a Braille-írás kivételeinek helyes kezelését.

– A Braille nyomtatás megkönnyítése érdekében megadható, hogy a DEX a kívánt lapméretre formázza a dokumentumot. A lapok számozásán kívül megadható az egy oldalon szerepeltethető sorok, és az egy sorban megjeleníthető karakterek maximális száma.

Reményeink szerint a DEX legújabb verziójának megjelenése is hozzájárul ahhoz, hogy az olvasás mindenki számára elérhető tanulási, kulturálódási és szabadidős lehetőség legyen.

A program 32 bites változata és 64 bites változata is ingyenesen letölthető honlapunkról.

További információkért kérjük, forduljanak bizalommal alapítványunk ügyfélszolgálati munkatársához a +36 (1) 273-3188 és a +36 (70) 295-9288 telefonszámon vagy a e-mail címen.

az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány csapata

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére