Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a Nuance TALKS&ZOOMS 5.22

Az új verzió fő újdonsága, hogy támogatja a Symbian^3 telefonokon elérhető Anna nevű új operációs rendszer frissítést, emellett a Nokia E6-00 készülék webböngészője és e-mail kliense is használható.

A jelen változat egy ingyenes frissítés mindazok számára, akik TALKS&ZOOMS programjukat 2007. november 13-át követően vásárolták.

Miután telepíti ezt a frissítést, frissítheti telefonját az új Anna rendszerre, ha elérhető az ön készülékére. Az Anna frissítés telepítése erősen ajánlott, mivel az előző operációs rendszer verzióhoz képest stabilabb és jobb teljesítményt nyújt.
Azokon a készülékeken, melyekhez nem elérhető az Anna frissítés, a TALKS&ZOOMS 5.22 Az eddig megszokott módon használható.

A jövőben megjelenő Symbian Belle rendszerre történő frissítés azonban nem ajánlott, mert az 5.22-es programverzió még nem támogatja azt, így komoly problémák léphetnek fel a telefon alkalmazásainak használata közben.

Újdonságok

Daisy2go 2.02.1: Lehetőség van az E52 és E72 típusú telefonokon az előre- és visszatekercselésre a jobbra / balra kurzorbillentyű hosszan történő megnyomásával. MP3 fájlok DAISY-könyvként történő használata esetén a program az MP3 fájlokat tartalmazó mappa nevét felajánlja alapértelmezett címként. A kurzorpozíció helyesen jelenik meg csak szöveges DAISY-könyvek esetén. A program helyesen távolítja el a könyvet, ha azt a könyvespolcról is és a készülékről is törli.

Egyéb újdonságok:

 • Javított Ovi Maps 3.06 támogatás.
 • a Symbian^3 kezdőképernyőjének, a számológépnek, az üzenetkezelő alkalmazásnak és az Ovi Maps-nek néhány fontosabb ikonja szöveges címkékkel lett ellátva, mely címkéket a program felolvas, ha megérinti az ikonokat.
 • A kiválasztott menüelem folyamatos ismétlése nem történik meg az Internetrádió alkalmazásban.
 • A harmadik generációs rendszereken futó Zenelejátszó alkalmazás használatakor nem jelentkezik a túlzott bőbeszédűség.
 • E72: Hónap nézetben felolvasásra kerül a dátum és a találkozó szövege.

Újdonságok az érintőképernyős telefonokat használók számára

A [hangerő csökkentése] gomb hosszan történő megnyomása az Enter billentyűnek felel meg. Így lehetővé válik az üzenet küldőjének hozzáadása a névjegyzékhez, illetve hivatkozások megnyitása. Ez a funkció csak akkor működik helyesen, ha a Kurzormód az "Eredeti" értékre van beállítva.

A jelen változat ismert hibái

 • Symbian Anna rendszeren, ha a D2go programban hozzáad egy könyvet a könyvespolchoz, az alkalmazás működése leáll. A könyv azonban ebben az esetben is megjelenik a könyvespolcon, ha újraindítja a D2go programot.
 • A Nokia Böngésző 7.3-as verziójában a kombinált listák megnyitása a [Kiválaszt] billentyűvel megbízhatatlanul működik, köszönhetően a böngészőprogram egyik hibájának.
 • Nokia E7-00: Az alapértelmezett [Talks] billentyű ezen a készüléken a [Menü] billentyű. Az Anna frissítés nélkül ez a billentyű nem működik helyesen, ha kétszer gyorsan lenyomja, vagy egyszeri lenyomást követően rövid időn belül használja az érintőképernyőt. Azt ajánljuk, hogy várjon egy kis ideig, miután egyszer lenyomja a [Talks] billentyűt ezen a készüléken.
 • Symbian^3 Anna frissítés nélkül: A gördítősáv kétszeri megérintése a telefon újraindulását eredményezheti különösen abban az esetben, ha egy új ablak megnyitását követő rövid időn belül érinti meg a gördítősávot.
 • Nokia C5-03: A telefon menüje lista nézetben nem használható a hangerőgombok segítségével. Ennek oka, hogy nem jelenik meg kurzor ilyen esetben, így azt ajánljuk, hogy használja a rács nézetet, vagy bármely nézet esetén az érintőképernyő felderítő üzemmódját.
 • Ötödik generációs érintőképernyős készülékek: A váltás más billentyűzetkiosztásra, illetve választás a T9 szótár által felajánlott lehetőségek közül funkciók nem használhatóak akadálymentesen.
 • Ötödik generációs készülékek: Néhány telefonon a szimbólumtábla megnyitása a képernyőn megjelenő billentyűzetről azt eredményezheti, hogy a billentyűzeten nem lehet karaktereket begépelni, míg a [Kilép] billentyűvel vissza nem tér a főmenübe, majd abba az alkalmazásba, ahol a szövegbevitelt használta.
 • N97: A tanulási üzemmód a billentyűzet felső sorában lévő billentyűk lenyomásakor számokat olvas fel betűk helyett.
 • E55: a [Talks], [Szám] parancsok nem használhatóak a szokatlan billentyűzetkiosztás miatt, ezért az E55 telefon jelenleg nem támogatott a TALKS által.
 • Harmadik generáció (FP1 és FP2): a Keresés alkalmazás nem használható.
 • Harmadik generáció (FP2): A 2. billentyű hosszan történő lenyomása után nem történik meg azonnal a hangfelismerő funkció elindítása, ha a TALKS nincs elnémítva.
 • E75: A nagyító használata esetén a navigációs billentyűkkel történő képernyőn való mozgás jelenleg nem lehetséges. A nagyítás jelenleg csak az aktív elemre korlátozódik.
 • N96: a Fényképek alkalmazás nem használható.
 • N96 (20.x-nél korábbi szoftververzió esetén), N91 és Nokia 5500: A Daisy2go program nem képes lejátszani a könyvek hangállományait.

Nuance TALKS™ v5.22 letöltése

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére