Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows 14.0 második, frissített kiadása

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány által honosított JAWS for Windows képernyőolvasó szoftver legfrissebb, 14.0.9002-es változata sok újdonságot tartalmaz a korábbi, 14.0.1101-es verzióhoz képest. Az újdonságok közül mindenképp említésre méltó, hogy immáron a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8.1 is a támogatott rendszerek közé tartozik. A Windows 8.1 támogatása mellett a korábbi, Windows 8 rendszer támogatása is javult. A mindkét Windows rendszer részét képező, ún. Modern (korábban Metro) grafikus felhasználói felület és az ezen alapuló alkalmazások használhatósága terén is jól érzékelhető fejlődés történt.

Szintén jelentős újdonság, hogy a Microsoft népszerű irodai programcsomagjának, az Office-nak a legújabb, 2013-as változata is akadálymentesen használható lett a korábbi Office verziók mellett.

Az internetes levelezés még egyszerűbbé vált, mert a vak és gyengénlátó emberek körében elterjedt levelező programok, azaz a Mozilla Thunderbird és a Windows Live Mail használhatósága is tovább javult. A web-böngészők (Internet Explorer, Mozilla Firefox) esetében ugyanezt mondhatjuk, mindkét böngésző szoftvernek a jelenleg legfrissebb változata a JAWS által támogatott. A böngészők terén a számos javítás közül érdemes kiemelni a Flash és a beágyazott objektumok továbbfejlesztett feldolgozását, amely orvosol néhány korábban tapasztalt problémát.

Az olyan, sokak által látogatott és használt webes felületek, mint a Facebook és a Gmail vezérlőelemeinek a pontosabb felismerése és hatékonyabb kezelése is részét képezik a javításoknak.

A hivatalosan támogatott két böngésző mellett a Google Chrome is könnyebben kezelhető lett.

Szintén jó hír, hogy az akadálymentesség terén jelentős hiányosságokat mutató Java alkalmazások kezelhetősége is rengeteget fejlődött a korábbiakhoz képest.

A kutatás funkció újdonsága: bekerült az elérhető modulok közé a DITAL könyvtárat használni képes megoldás, valamint aktualizálásra került a népszerű TV kutatási modul, valamint egy frissítésnek köszönhetően a Profivox kiejtése helyessé, természetesebbé vált bizonyos szókapcsolatoknál.

A fentiek alapján minden felhasználó számára ajánljuk az új kiadás telepítését, így egy javított, fejlettebb JAWS 14.0 program fog a rendelkezésére állni.

A program bemutató-változatai letölthetőek az alapítvány honlapjáról az alábbi hivatkozásokról:

JAWS 14.0.9002 32 bites változat

JAWS 14.0.9002 64 bites változat

Azoknak pedig, akik továbbra is használni kívánják a régebbi, 11.0 JAWS változatot az új szoftver mellett a Windows 7 rendszerrel bezárólag, most is elérhető a Profivox meghajtó programjának frissítését lehetővé tévő megoldás.

Bízunk abban, hogy az új, frissített kiadás minden érintett hasznára lesz a mindennapi munka, tanulás és a szabadidő eltöltése során.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére