Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2017. július 24.

Mónika: „Anikónak fel kell kötni a gatyát”

Milyen is a Mónika nélküli Mónika-show? A kétezres évek elején népszerű műsor Mónikája töpreng arról, milyen is lesz a vele azonosított műsor nélküle. Ebben az új showban már nem ő hallgatja meg az emberek problémáit (vagy a problémás embereket). Most kívülállóként beszél arról, milyen fizikumú, karakterű ember lehet alkalmas a Mónika-show vezetésére. Mindenki döntse el a cikk meghallgatása után, hogy Mónika a tapasztalt és az eseményeken felülhelyezkedő, tárgyilagos riporterként beszél-e, vagy van benne némi féltékenység, amiért Mónika helyett Anikó lesz a Mónika-show háziasszonya?

Újra szerelmes Bebe

Kibe is? Azt sajnos nem tudjuk meg ebből a cikkből sem. Megsejthetünk viszont valamit abból, hogy még a sztárok élete sem annyira csillogó, vidám és mesés, mint gondolnánk. Nekik is ki kell heverniük a szakítást, és amíg mi, „átlagemberek" boldogan sétálgathatunk új szerelmünkkel, addig nekik kétszer is meg kell gondolniuk, kinek, mikor és hol beszélnek új barátjukról, barátnőjükről.

Unokája miatt gyógyulna meg Paudits

Paudits Béla beteg, évek óta alig mozdul ki a lakásából. Tabuk nélkül, a tényekre csupaszítva jelenlegi helyzetét, elmondja, hogy hogyan, milyen körülmények között él. Unokája erőt ad neki a gyógyuláshoz. Reméli, hogy nemsokára megerősödik, és megölelheti, felemelheti a kis Márkot.

Ráfázott Vietnámra Ördög Nóri

Vannak dolgok, amelyek itt, Magyarországon egyszerűnek és természetesnek tűnnek, Vietnámban pedig már nem is azok. Milyen is úgy WC-re menni, hogy nincs rajta ajtó? Mit csinál az ember, ha belecsöppen egy igazi, hamisítatlan vietnámi viharba? Szép a vihar utáni naplemente? Aki kíváncsi Ördög Nóri kalandos útjára, ne hagyja ki ezt a cikket!

Félénk mormoták születtek Szegeden

Nagy hírünk van, Szegeden mormoták születtek. Miért ekkora szenzáció ez? Egyszerűen azért, mert minden állatkölyök aranyos, szeretni való, már ha láthatja őket az ember. Aki a kis mormotákkal szeretne találkozni, annak résen kell lennie, hogy mikor bújnak elő, hogy élelem után nézzenek.

Károly herceg volt szeretőjének vallomása

Mi jut az emberek eszébe Camilláról, az angol trónörökös feleségéről? Leginkább talán az, hogy „ő volt Károly szeretője", tehát ő „rontott el" mindent Károly és Diana között. Most végre Camilla is megszólal, elmondja, mi mindenen ment keresztül a „gonosz szerető" szerepében. Tanulságul elfogadhatjuk tőle, hogy a humor a legfájdalmasabb pillanatokon is átsegíti az embert. Az olvasók talán egyet fognak érteni velünk abban, hogy Camillának bizony eléggé sok nehéz perce akadt életében.

Veronai busztragédia

Mi történt azon a januári éjszakán, ki vagy inkább mi okozhatta a veronai busztragédiát? Ezt talán soha nem fogjuk megtudni. Az viszont érződik a cikkben megszólalók minden szavából, hogy ez a tragédia kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennük. Az egyik buszvezető nagynénjének a kertjében már érik a gyümölcs, ami az új élet reményét szimbolizálja, a lábadozó buszvezető és családja viszont még most is csupa fájdalom, kétségbeesés. Nem csoda, ha azt érezzük, hogy itt mindenki áldozat, nemcsak a halottak és közvetlen családtagjaik, hanem mindenki, aki valamennyire is érintett a tragédiában.

Holt-tenger

Tudta-e, hogy a Holt-tenger nem is tenger, hanem egy „halott" tó? Eben a cikkben érdekességeket olvashatunk a Holt-tenger keletkezéséről, földtani változásairól. Megtudhatjuk, milyen hasznos ásványi anyagokat tartalmaz a Holt-tenger, és végül el kell gondolkoznunk azon is, milyen veszélyek fenyegetik a Holt-tengert és természeti környezetét, mely megoldások létezhetnek a természeti környezet megőrzésére.

Fájdalommal enyhítik a fájdalmat

Vannak, akik belső fájdalmaikat, kétségbeesésüket, hihetetlen magányukat úgy igyekeznek csökkenteni, megszüntetni, hogy külső sebeket okoznak önmagukon. Hogyan lehet nekik segíteni, ki segíthet? A pszichológus vagy pszichiáter, esetleg gyógyszeres kezelés? A család és a barátok? Most megszólalnak az érintettek, az önmagukon sebeket ejtők, a tehetetlen családtagok és a szakemberek is.

Kisbabákkal nyáron

Ebben a cikkben összegyűjtöttek minden hasznos információt, amit a kisbabás szülőknek tudniuk kell. Nem mindegy, hogy egy kisbaba mit és mennyit iszik nyáron, figyelnünk kell rá, hogy ne legyen melege, külön szervezést igényel a külföldi nyaralás a csecsemőkkel. Azok, akik meghallgatják ezt a cikket, felkészültebben vághatnak neki kisbabájukkal a nyaralásnak.

Jó újságolvasást, érdekes beszélgetést kívánunk a cikkekről.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére