Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2016. március 25.

Az életed legyen a tiéd!

Ön is érezte már úgy, hogy nem tartozik igazán senkihez, nem veszik hasznát a munkahelyén, idegen a családjában? A cikkben megszólaló Éva is átélte ezeket a problémákat. Azt, hogy talált-e rájuk megoldást, nem tudjuk meg, de azon segít elgondolkozni az írás, hogy lelki sérelmeinket, fájdalmainkat mennyire fejezi ki a testünk. Senki ne várjon minden helyzetben alkalmazható megoldásokat, inkább csak alapigazságokat, amelyek mindig ahhoz a kérdéshez térnek vissza, hogy a helyünkön vagyunk-e, jóban vagyunk-e önmagunkkal.

Karneváli hangulat a szinkronkorcsolya-bajnokságon

A szinkronkorcsolya egyre népszerűbb Magyarországon is. Most belecsöppenhetünk egy látványos korcsolyabajnokságba, ahol különböző nemzetek képviselői mutatták meg a közönségnek, micsoda szemkápráztató mutatványokat csinálnak csapatban, zenére.

25 éves jubileumi koncertsorozat

Ha Ön szereti a komolyzenét tehetséges fiatalok és már ismert művészek előadásában, akkor ne hagyja ki ezt a programajánlót! Megtalálja benne a Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola diákjai koncertjeinek időpontjait. A koncertsorozat első része a Nádor Teremben csendült fel. Ki tudja, talán Ön is ott volt a közönség soraiban, és kíváncsi rá, hol hallhatja legközelebb a leendő muzsikusokat.

Újra kell írni a történelemkönyveket

„Ferencváros mindig is jó hely volt.” – mondja a polgármester. Mire is alapozza ezt a megállapítását? Ha hiszik, ha nem, egy régészeti feltárásra, amely során 16. és 17. századi sírok kerültek elő. A leletek feldolgozása jelenleg is tart. A sírokban számos tárgyat találtak, amelyek azonosítása a következő hónapokban zajlik. Régebbi korokból is várhatóak leletek. A kutatás eredményét jövőre ismerheti meg a közönség egy kiállításon.

Dékány Sarolta, Koós János felesége – én és /vagy a Fradi

Dékány Sarolta arról mesél könnyedén, mosolyogva, milyen is „másodiknak lenni” annak a férfinek az életében, akit negyvenöt éve szeret. Ki is az első? Nem, nem egy másik nő, tehát ne számítsanak izgis pletykákra, hanem… A Fradi az első Koós Jánosnál, utána mindenki és minden más. Úgy látszik, nem lett családi csetepaté a Fradi-szerelemből, sőt… Aki meghallgatja ezt az interjút, megsejthet valamit abból, milyenek voltak és milyenek most a hétköznapok Koós János családjában.

10 +1 kérdés – Györgyi Anna

Lehet, hogy Önnek is az a kedvenc étele, mint Györgyi Annának? Előfordulhat, hogy Ön is sétálgatott abban a szentendrei uccácskában, ahol Györgyi Anna kislányként azt énekelte, hogy „tölcsért csinálok a fülemből”. Ha nincsenek is ilyen egyezések Ön és a színésznő között, de azért arra mégiscsak kíváncsi, hogy milyen kedvenceket tart Györgyi Anna a lakásában, mire nem sajnálja a pénzt, és milyen számára egy tökéletes nap? Ezeket csak akkor tudhatja meg, ha meghallgatja ezt a cikket!

A Dal: szépen teljesítettek az újbudaiak

Híresen tehetséges zenészek, énekesek az újbudaiak, erre legjobb bizonyíték a Dal. Ez az írás felsorolja azokat az újbudai előadókat, akik jelentős sikereket értek el a Dalban. Érdemes elgondolkozni azon, mennyire eltérő zenei irányzatokhoz tartoznak, egy viszont közös bennük, az a kerület, ahol élnek. Aki találkozni szeretne velük élőben is, látogasson el valamelyik óbudai előadásukra!

Megjegyzések Szíriáról

Ön sem érti, mi és miért történik Szíriában? Szeretne eligazodni, hogy melyik politikai vezető hogyan került hatalomra vagy a hatalom közelébe, és mi lehet a célja? Jó lenne átlátni, melyik párt, hadseregrész milyen politikai játszmák között próbálja magához ragadni a hatalmat? Ha elolvassa ezt a cikket, talán könnyebb lesz a tájékozódás a szír helyzetben. Kezdjük azzal, hogy nem is szírek a Szíriában élők, legalábbis a nagy részük nem az. Ki gondolta volna…? Ha kíváncsi más megdöbbentő tényekre is, olvassa el akár többször is ezt a kétrészes áttekintést!

A Piketty jelenség

Thomas Piketty, francia közgazdász könyve izgalomban tartja a közgazdász köröket. Mivel is? Azt a kérdést járja körül, hogyan változott a kapitalizmus berendezkedésén belül a gazdagok és a szegények közötti különbség az elmúlt, mintegy háromszáz évben, milyen gazdasági alternatívák tűntek megvalósíthatónak, vagy futottak zsákutcába, és egyáltalán, jó-e a kapitalizmus. Olvashatunk a könyv alaptételeiről, a nemzetközi és a magyar fogadtatásáról is. Azoknak ajánljuk ezt az alapos írást, akik érdeklődnek a társadalmi és gazdasági ellentétek, lehetőségek és esetlegesen kudarcra ítélt tervek iránt, és tudni szeretnék, hogyan is néznek ki ezek a gyakorlatban.

Mit hoz a majom éve?

A kínai horoszkóp szerint idén a majom éve van. Mit várhatunk, és mit ne várjunk ettől az évtől? Lehet, hogyha idén nagyobb a vállalkozókedvünk, mint eddig, de erőszakosabbak, türelmetlenebbek is vagyunk, az a majom évének tudható be? Lehet, hogy a majom évéhez kapcsolt elképzelések olyan alapigazságokat sorolnak fel, amelyeket egy-egy a politikára és a világra figyelő ember bármelyik, mostanában befejeződött vagy éppen most kezdődő nagy eseményről elmondhatna? Akár hisz Ön a kínai horoszkópban, akár nem, érdemes elolvasni a cikket, és vagy komolyan, vagy játékosan latolgatni, mit várhatunk a majom évétől, mennyire volt igaz a februártól eddig eltelt időszakunkra mindaz, amit itt olvashatunk.

Jó olvasgatást, érdekes beszélgetéseket kívánunk a cikkekről.

a Lapról Hangra csapata

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére