Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2015. április 30.

Most már a tévé néz minket…

Ön mikor nézett utoljára tévét? Lehet, hogy a televíziója most is nézi önt? Igen, ez lehetséges… Az okostelevíziók képesek ugyanis rögzíteni és továbbítani a nappalinkban zajló beszélgetéseket. Nem hiszi? Nos, akkor mielőtt kikapcsolná örökre a tévét, vagy gondtalanul továbbnézné, olvassa el ezt a cikket, hogy tisztában legyen vele, mi mindent tud a készüléke Önről!

Piquet nem fél a Bayerntől

Ha Ön focirajongó, akkor nem is kell magyaráznunk, hogy miért ne hagyja ki ezt a cikket. Rövidített formában újra átélhet minden gólt, maga előtt láthatja a csapatok felállását, latolgathatja esélyeit. Ha ahhoz a táborhoz tartozik, akik azt hiszik magukról, hogy közük nincs a futballhoz, akkor se menjen tovább a cikk mellett, mert néhány perc alatt olyan jól értesült lehet Barcelona és Bayern téren, hogy rendszeresen focizó vagy meccset néző ismerőseit is el fogja kápráztatni hozzáértésével.

Újra támad az ebola

Ez a cikk logikus érveléssel, mindenki számára érthető formában oszlatja el az ebolával kapcsolatos tévhiteket. Megtudhatjuk belőle, hogyan terjed az ebola, és melyek a gyógyításának feltételei, lehetőségei.

Sosem tudni, mi történik holnap

Alapos, a részletekre is figyelő elemzést kap az olvasó Észak-Korea közelmúltjáról és jelenéről. Most megtudhatjuk, hogyan kerültek hatalomra azok az emberek, akiknek nevét hetente halljuk a hírekben. Képet kaphatunk arról is, hogyan állították, és állítják félre a formálódó ellenzéket a politikai vezetők. Habár az állami berendezkedés a régi, a technikai fejlődés azonban ezt az országot sem kerüli el. Észak-Koreában is van okostelefon és tabletgép, persze az már kérdés, hogyan és milyen információkhoz juthat a felhasználó a segítségükkel. A főváros és a vidék életszínvonala közti különbség is figyelmet érdemel. Hogyan lehet ebbe az országba egyáltalán turistákat csalogatni?

Szépülés diktatúra nélkül?

Hogyan lehetünk igazán szépek? Mit csináljunk, hogy ne öregedjen a bőrünk? Mihez kezdjen az, akinek nincs ideje napi húsz-huszonöt percet tölteni szépítkezéssel, több rétegnyi krémet magára kenni? Most vége a tanácstalanságnak! Aki meghallgatja ezt a cikket, rengeteg tippet kap a szépítkezéshez. Férfi olvasóink se higgyék azt, hogy ez az írás őket nem érdekelheti. Dehogynem! Családjának nő tagjai biztosan örülnek egy-egy meglepetésnek, vagy annak, ha a férfiak is tudják, mi mindent megtesznek a nők azért, hogy nekik is, önmaguknak is szépek legyenek.

Malacokkal suttogó

Akár hisszük, akár nem, a modellek is hétköznapi emberek, akik szeretnek egyszerűen öltözni, állatsimogatóba járni a kisgyerekükkel. Hogy kerülnek ide a tengerimalacok? Milyen is ez a „malacokkal suttogás”? Nem áruljuk el, ezt csak az tudhatja meg, aki meghallgatja a cikket.

Már érti, miért csináljuk

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy angol fiú, aki locsolkodni indult Miskolcon. Mit gondolt közben? Nem, egyáltalán nem azt, hogy „meglocsolja a környék virágait”, és nem hasonló kedvességeket, hanem… Bizony, be kell vallani, semmit nem értett az egészből. Vagy valamit mégis? Igen, valamit megsejtett a locsolkodás varázsából, hogy mit, az talán kiderül a végére.

Nők Lapja Kisenciklopédia

A Nők Lapja Kisenciklopédiája havonta bemutatja az adott hónapban született vagy meghalt hírességeket. Ebben az írásban Markusovszky Lajos, a 19. századi híres orvos, Mark Twain, az író, és Ginger Rogers énekes-színésznő életútját ismerhetjük meg. A három életrajz nemcsak évszámokat és száraz tudásanyagot közöl az olvasóval, hanem úgy érezhetjük, egy picit személyes ismerőseinkké váltak ezek az emberek.

Népirtás Örményországban

Megdöbbentő, sokkoló adatokat olvashatunk az első világháború idején az Oszmán Birodalomban szervezetten zajló örmény népirtásról. A törökök máig nem akarják elismerni a történteket. Ebben az írásban – kritikusan egymás mellé állítva – láthatjuk a népirtás képeit, az örmények kitelepítésének és kivégzésének mozzanatait, valamint a török álláspontot.

A belarusz bátyuska batyuja

Mi minden történik mostanában Fehéroroszországban, vagy kérdezzük inkább azt, mi nem történik? Nincs változás a politikai életben, semmi közeledés a nyugati minták felé, és… Nincs téli időszámítás. Van viszont tervgazdálkodás, némi rubel, és nem kevés politikai játszma. Aki pontosabb képet akar kapni a jelenlegi helyzetről, mindenképpen olvassa el ezt az ironikus hangvételű és alapos elemzést.

Jó olvasgatást, érdekes beszélgetést kívánunk a cikkekről.

a Lapról hangra csapata

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére