Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közelkép nyerteseinkről: Kimnach Alexandra

Alexandra, vagyis Szandi egy kedves, cserfes, mosolygós huszonkét éves lány. Három éve érettségizett és nyelvvizsgázott angolból. Nemrég fejezett be egy reflexológia tanfolyamot. Nagy álma, hogy gyerekekkel foglalkozhasson. Állandóan keresi a lehetőségeket önmaga és barátai számára. Többek között az új tanfolyamok, az érdekes programok megtalálásához használja a MAGic képernyőolvasó programot.

Kimnach Alexandra„Jelenleg is a keresési fázisban vagyok, és nemcsak saját magam, de a barátaim részére is.” – foglalja össze jelenlegi életszakaszát Szandi. Hobbija a spanyol nyelvvel és kultúrával való ismerkedés. Él-hal a salsáért, de más táncokat is tanul, sőt már több fellépésen is részt vett. „Szeretek olvasni, írni, énekelni, mindenem a zene.”

Szandi korábban is dolgozott a MAGic programmal. A korábbi verziókban nehézséggel járt számára az Enter billentyű használata. Mindig rá kellett külön kattintania például a „küldés” vagy „fogadás” ikonra. Ez a probléma az új, 11-es változatban már nem jelentkezett, így lényegesebben gyorsabbá és egyszerűbbé vált számára a MAGic-kel végzett munka. Az adományozási pályázatra egy barátnője hívta fel a figyelmét. „Egy kedves barátnőm, aki szintén pályázott, tanácsolta, hogy próbáljam meg én is.”

A szoftver feltelepítéséhez és elindításához korábbi tapasztalatai miatt nem volt szüksége segítségre. A Szempont Alapítvány informatika tanfolyamán jónéhány hasznos tanácsot kapott a program használatával kapcsolatban. Első tapasztalatait így foglalja össze az új verzióról: „Gyorsabban tudom használni vele az internetet. A Mozilla Firefoxot viszont sajnos továbbra sem tudom vele használni.”

Arra a kérdésre, hogy milyen tevékenységek végzését teszi könnyebbé a MAGic, ezt válaszolja: „Általában mindenhez a MAGic-et használom: olvasás, szörfölés a neten, tanulás, levelezés az ismerőseimmel és új kapcsolatok kiépítése, internetes vásárlás stb. Ez a program azért is nagyon hasznos, mert egyszerre van nagyító- és beszélőfunkciója is. Általában a nagyítási lehetőséget választom, de ha elfárad a szemem, vagy ha hosszabb terjedelmű szövegről van szó, akkor mindenképpen bekapcsolom a Beszéd gombot.”

Arra, hogy Szandi mennyire nyitott és érdeklődő az új lehetőségek iránt, az is jó példa, hogy a kérdésre, milyen szoftverre szeretne pályázni, ha lenne rá lehetőség, rögtön azt feleli, érdekelnék őt a MAGic frissített, továbbfejlesztett változatai. Bízunk abban, hogy minél több lehetőséget, érdekességet megmutat és a szó szoros és átvitt értelmében is felnagyít neki a MAGic! Sok sikert kívánunk emellett a táncoláshoz és a spanyoltanuláshoz is!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére